Motokuryeler “adalet” için meydana indi

Meslektaşlarını kaybeden motokuryeler, İzmir’de sokağa indi. Motokuryeler, hayatını kaybeden Samet Özgül ile Ata Emre Akman’ın yarın görülecek olan mahkemelerini kamuoyuna duyurmak amacıyla Fahrettin Altay Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar toplu sürüş gerçekleştiren motokuryeler, “Adelet” sloganları attı.

Motokuryeler “adalet” için meydana indi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.06.2024 - 12:47

Son dönemde en çok işçi ölümünün yaşandığı mesleklerden biri olan motokuryeler İzmir’de hayatını kaybeden arkadaşları Ata Emre Akman, Samet Özgül, Tevfik Arayıcı ve Muhammet Çetinkaya için ‘adalet istiyoruz” yürüyüşü yaptı. 

Öldürülen arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan kuryeler, Fahrettin Altay Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar toplu sürüş gerçekleştirirken “Ata Emre Akman için Adalet”, “Artık Yeter; Çalışırken Ölmek İstemiyoruz” sloganları attı.

Motokuryeler adını açıklama yapan Ahmet Karadaş, “Yarın gerçekleşecek mahkemeye dikkat çekmek için ve mahkeme sürecine bir katkı sunması için kamuoyu oluşturmak istedik. Geçmişteki yargılanmalarda Tevfik Arayıcı’nın katili serbest bırakıldı. Yunus Emre Göçer’in katili ceza almadı. Bir baskı oluşturmaya çalıştık. Bugün eylemde ismi geçen Muhammet Çetinkaya’nın ölümü 6-7 ay önce İzmir’de oldu. Tevfik Arayıcı İzmirliydi. Samet Özgül ve Ata Emre Akman için ise meslektaşımız oldukları için isimlerini geçirdik” dedi.


Etiketler: #İzmir #motokurye
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler