Barınaktan hayvanları taşıyan şüphelilerden ifade: 'Köpekleri belediye verdi'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki hayvan barınağından köpeklerin Ankara’ya taşındığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Barınaktan hayvanları taşıyan şüphelilerden ifade: 'Köpekleri belediye verdi'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.06.2024 - 04:00

Operasyonda köpekleri araçla şehre getirdiği tespit edilen M.S.D. gözaltına alındı. Aracında 13’ü yavru 27 köpek bulundu. Diğer bir şüpheli olan B.Ö.B. de önceki gün Esenboğa Havaalanı’nda yakalandı.M.S.D. ifadesinde, 29 köpeği “Yaşama Tutunan Patililer Derneği” adına getirdiğini belirtti.

Diğer şüpheli B.Ö.B. de verdiği savunmada “Belediye yetkililerine hayvanları sahiplenip sahiplenemiyeceğimizi sorduk. Yetkiler de sahiplenebileceğimizi söyledi. İmza karşılığında 29 hayvanı sahiplendik. İçlerinden iki köpek hastaydı. İmza karşılığında 29 hayvanı sahiplendik.” ifadelerini kullandı.

B.Ö.B. tutuklandı, M.S.D. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diğer dernek üyeleri ise kararı duruşma salonunun önünde protesto etti. Çıkan tartışmada bir gazeteci hafif yaralandı. Köpeklerin kuduz testlerinin sürdüğü de aktarıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"9 Haziran 2024 Pazar günü hayvan sever grupların Siverek Rehabilitasyon Merkezi ziyaretlerinde hayvan sahiplenmek istedikleri ve dernek olarak ruhsatlı barınağa sahip olduklarını beyan etmeleri üzerine 17 adet yavru ve 4 anne ile 4 adet yetişkin hayvan Buket Özgünlü isimli hayvansevere tutanakla sahiplendirme yapılmıştır.

Siverek hayvan rehabilitasyon merkezinde kuduz karantinası veya karantina bölgesinden gelen herhangi bir hayvan bulunmamaktadır. İlgili kişinin 'kuduz riski varmış' diyerek ifade ettiği geri kalan hayvanları nereden ve ne şekilde aldığı tarafımızca bilinmemektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler