Kaplan davasında ‘KÖZ’ tartışması

2016’dan sonra FETÖ’den koparak emniyette yapılanmaya çalışan gerici “KÖZ” grubunun da lideri olarak bilinen Özdemir’in katledilen akademisyen Necip Hablemitoğlu davasında tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı.

Kaplan davasında  ‘KÖZ’ tartışması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.06.2024 - 04:00

FETÖ’nün eski “emniyet imamı” olarak bilinen FETÖ çatı fezlekesinde “şüpheli” iken ardından FETÖ çatı davası ile birçok örgüt soruşturmasında “tanık” olarak dinlenmişti. 2016’dan sonra FETÖ’den koparak emniyette yapılanmaya çalışan gerici “KÖZ” grubunun da lideri olarak bilinen Özdemir yargıdaki son davalarda isimi yeniden gündeme geldi. Katledilen akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu davasında Özdemir’in tanık olarak dinlenmesi kararlaştırıldı. Dava 16 Temmuz’daki duruşmayla devam edecekken, duruşmalarda en dikkat çeken ise Özdemir’in ifadeleri olacak.

‘KÖZ GRUBU TARAFINDAN YAPILDIĞI KONUŞULUYOR’

Bunun yanı sıra Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü davasında da Kemalettin Özdemir’in adı gündeme geldi. Sanık avukatlarından Sidar Yurtçiçek, davanın 23 Mayıs’taki duruşmasında Ayhan Bora Kaplan’a operasyonun KÖZ grubu tarafından yapıldığını ileri sürdü. Avukat Yurtçiçek, KÖZ’le birlikte Hanefi Avcı’yı da kastederek, “Kemalettin Özdemir, 2005-2006 yıllarında Fetullahçı çeteden ayrılan bağımsız bir yapıdır. Bunun göstergesi de bu gruba yakın eski bir emniyet müdürünün fellik fellik televizyonlarda dolaşıp ‘Mafya, emniyete operasyon çekiyor, bunu da avukatlar grubu üzerinden yapıyor’ demesidir” ifadelerini kullandı.

İLK DURUŞMA 11 EYLÜL’DE

Bu gelişmelerle birlikte Özdemir hakkın 2019’da başlatılan soruşturma kapsamında 6 Mayıs’ta iddianame de hazırlandı. İddianame kapsamında Özdemir hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 22 yıl 6 ay hapis istemi istendi. İddianame ise 1 Haziran’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşması 11 Eylül’de görülecek. İddianamede Özdemir’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanması içinde “Ankara il imamlığı, Afrika ülke imamlığı, Polis Akademisi ve Polis Koleji imamlığı, emniyet mahrem imamı” gibi birçok örgütsel görevde yeraldığı kaydedildi. İddianamenin değerlendirme kısmında Özdemir hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Şüphelinin FETÖ/PDY’nin yapı ve niteliğinden haberdar olmasına karşın, terör örgütü içerisindeki konumu, görevi ve faaliyetleri ayrıntıları olarak tespit edilmese de örgütle organik bağa kurmak suretiyle; üzerine atılı silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçunu işlediği hususunda hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek nitelikte ve yeterlilikte yeterli şüphe oluşturan deliller oluşturulmuştur.”


Etiketler: #KÖZ #fetö
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler