Hablemitoğlu cinayeti davasına ‘KÖZ’ katılmadı

Davanın önemli tanıklarından dönemin FETÖ Ankara il emniyet imamı Kemalettin Özdemir (KÖZ) mahkemeye dilekçe sunarak sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya katılmak istemediğini bildirdi.

Hablemitoğlu cinayeti davasına ‘KÖZ’ katılmadı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.07.2024 - 04:00

Katledilen akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayeti davasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davaya dün Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Tutuksuz sanıklardan Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem ve Mehmet Narin ise duruşma salonunda hazır bulundu. Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu da salonda yer aldı. Davanın tek tutuklu sanığı Nuri Gökhan Bozkır ile başka davadan tutuklu Enver Altaylı ise davaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

KÖZ DAVAYA KATILMADI

Davanın önemli tanıklarından dönemin FETÖ Ankara İl Emniyet imamı Kemalettin Özdemir (KÖZ) mahkemeye dilekçe sunarak, sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya katılmak istemediğini bildirdi. Özdemir dilekçesinde ifadesinin özel bir duruşmada alınmasını talep etti. Mahkeme başkanı, duruşmanın başında Hablemitoğlu’nun öldürülmeden önce Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 14 Aralık 2002’de Eskişehir’de düzenlenen panelin görüntülerinin ve sanıkların HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporlarının geldiğini açıkladı. Mahkeme başkanı, görüntülere ilişkin raporun geçen cuma günü, HTS’lere ilişkin raporun ise duruşma öncesinde geldiğini belirtti. HTS kayıtlarının duruşma öncesinde geldiğinden inceleyemediklerini belirten mahkeme başkanı, raporu avukatların talep etmeleri durumunda alabileceklerini söyledi.

TANIKLAR SALONDA HAZIR BULUNMADI

Mahkeme başkanın açıklamalarının ardından duruşmada 1999-2012 yılları arasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Muharebe Arama Kurtarma’da (MAK) görev alan Hacı Arabacı, tanık olarak dinlendi. Arabacı, sanıklardan Emek, Bozkır, Narin ve Göktaş’la birlikte görev aldığını belirtti. Arabacı, iddianamede kendisi hakkında geçen “Bozkır’dan Nokia marka telefon ve kullanılmamış hat aldığına” yönelik iddiaların doğruyu yansıtmadığını açıkladı. Arabacı, Hablemitoğlu cinayeti hakkında bilgisinin olmadığını ve o dönem MAK birliğinde Hablemitoğlu ile ilgili bilgi toplama, takip gibi bir çalışmaya şahit olmadığını söyledi. Arabacı’nın ifadelerinin ardından mahkeme başkanı duruşma kapsamında dinlenmesi planlanan diğer tanıkların salonda hazır olmaması nedeniyle duruşmanın bugüne ertelenmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler