'Adaletin bize 16.5 ay borcu var'

6 Şubat depremlerinde Adana’da yıkılarak 64 kişiye mezar olan Tutar Yapı Sitesi C blokun davasında 4. duruşma bugün görülecek.

'Adaletin bize 16.5 ay borcu var'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.07.2024 - 04:00

Adana'da Çukurova İlçesi Yurt Mahallesi'nde bulunan Tutar Yapı Sitesi C Blok’ta depremde 64 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili davanın dördüncü duruşması bugün görülecek. Geçtiğimiz ay tutuklanan iki sanığın dosyasında henüz soruşturma evresi tamamlanmadığından 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00’de görülecek olan duruşmada fiilen yine bir sanık bulunmayacak.

Duruşma öncesi gazetemize konuşan kayıp yakını ve dava avukatı Gülsüm Özdoğru, "Mahkemenin kurumlardan istediği birçok belge duruşmaya yetişmeyecek gibi duruyor. Bu durum duruşmaları da işlevsizleştiriyor. Artık sürecin hızlanmasını istiyoruz” dedi. Yaklaşık 17 ay boyunca haykırdıklarını ama seslerini duyuramadıklarını belirten Özdoğru, sözlerine şöyle devam etti:



"SANIK SANDALYELERİ YİNE BOŞ"

“‘Bu tadilatların yıkıma etkisi var. Konuştuğumuz bütün uzmanlar bize aynı şeyleri söylüyor’ diye haykırdık ama ne yazık ki sesimizi duyuramadık. Başsavcılık iddianameyi yine düzenlemedi. Dolayısıyla yine boş sanık sandalyelerini suçlayacağız. Tadilatı yapan O.B. ve B. B. tutuklu ama henüz bu dosyaya dahil edilmedi. Asli kusurlulardan teknik uygulama sorumlusu C.A. Karadağ’da yakalandı ama aylar geçmesine karşın Türkiye’ye iade edilmedi. Kamu görevlilerinin yargılanması için de soruşturma izni hâlâ verilmedi. Adaletin bize 16.5 ay borcu var.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler