15 yaşında hayattan koparıldı... Berkin Elvan ölümünün 9. yılında anılıyor

Gezi Direnişi eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 9. yılında anılıyor. Elvan, bugün Feriköy Mezarlığı'nda saat 15.00’te anılacak. Elvan ailesi, "Katledilişinin 9. yılında Berkin’imiz için, tüm çocuklar için, adalet için Feriköy Mezarlığı’nda olacağız" dedi.

Yayınlanma: 11.03.2023 - 11:31
15 yaşında hayattan koparıldı... Berkin Elvan ölümünün 9. yılında anılıyor
Abone Ol google-news

İstanbul Okmeydanı’nda, Gezi Direnişi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu aylarca komada kalan, 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 9. yılında ailesi ve sevenleri tarafından anılıyor. 

Henüz 15 yaşındayken hayattan koparılan Berkin, yaşasaydı bugün 24 yaşında olacaktı.

MEZARI BAŞINDA ANILACAK

#BerkinElvan etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşirken; Elvan'ın ailesi sosyal medya hesaplarından bugün saat 15.00'te Feriköy Mezarlığı'nda yapılacak anmayı şu sözlerle duyurdu:

"Berkinimizi anıyoruz!  

Evladımız, canımız, Berkinimiz bizden koparalı 9 yıl oldu.  Katledilişinin 9. yılında Berkinimiz için, tüm çocuklar için, adalet için Feriköy Mezarlığı’nda olacağız.  

Tarih: 11 Mart Cumartesi  

Saat: 15:00  

#BerkinElvan"

NE OLMUŞTU?

5 Ocak 1999 doğumlu Berkin Elvan, Haziran 2013’te başlayan Gezi Direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanmış, aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitirmişti.

Elvan’ın yaşamını yitirmesine neden olduğuna hükmedilen polis memuru Fatih Dalgalı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

“Kasten öldürme suçunu işlediğinin sabit olduğuna” hükmedilen polis Dalgalı, henüz tutuklanmadı.

"İKİ ELİM YAKANDA"

11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın, ölümünün 7. yılında konuşan anne Gülsüm Elvan, AKP mitinglerinde kendisini yuhalatan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “7 yıldır bu acıyı çektirdin bana. Bu annelerin, bu çocukların iki eli senin yakanda” diyerek seslenmişti.

"ASIL EMRİ VERENLER HAYATINA DEVAM EDİYOR"

Elvan'ın 7. ölüm yıl dönümü için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan baba Sami Elvan ise “Asıl emri verenler, bir eli yağda bir eli balda ve beyaz çay içerek hayatını devam ettiriyor” ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler