Aysu Türkoğlu kimdir? Aysu Türkoğlu kaç yaşında, nereli? Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın Aysu Türkoğlu

Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olarak adını tarihe yazdırmıştı. Aysu Türkoğlu bu kez de Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadını oldu. Aysu Türkoğlu kimdir? Aysu Türkoğlu kaç yaşında, nereli?

Aysu Türkoğlu kimdir?  Aysu Türkoğlu kaç yaşında, nereli? Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın  Aysu Türkoğlu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.07.2022 - 14:19

Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu.

AYSU TÜRKOĞLU KİMDİR?

22 yaşındaki Aysu Türkoğlu Bodrumlu. Aysu Türkoğlu Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi . 14 yıldır profesyonel yüzücü olan Türkoğlu 7 yıldır açık su branşıyla ilgileniyor.

Manş Denizin'de Türkiye saatiyle 12.02'de Dover'dan başlayan Türkoğlu, 16 saat 28 dakika sonunda Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyısına çıktı. 

Manş'ı geçmeyi yıllardır hayal eden Aysu Türkoğlu, 2020 yılında koronavirüs pandemisi başladığı ilk dönemde babası Mustafa Türkoğlu'ndan büyük destek aldı. 8 yaşından beri yüzme sporuyla uğraşan Aysu, Manş geçişine hazırlanırken 2020 yılında koronavirüs pandemisinin yayılması sonrası zorluk yaşadı. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle antrenman yapamayan sporcunun imdadına babası yetişti. Aysu, Bodrum'daki evlerinin terasında babasının yaptırdığı 3 metrelik portatif havuzda belinden kendisini iple bağlayıp haftalar boyunca yüzme antrenmanı yaptı. Aysu'yu ilk kutlayanlar babası ve Bengisu Avcı oldu.

1979'da Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadını unvanı Nesrin Olgun Arslan da bulunuyor. 

KUZEY KANALI’NI YÜZEREK GEÇEN İLK TÜRK KADIN 

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek Manş'ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu, yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı da 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçmeyi başardı.

Kuzey İrlanda'daki Bangor kentinden yerel saate göre 05.45'de yüzmeye başlayan genç sporcunun zorlu etabına yunuslar da eşlik etti.

Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden ardından "7 Oceans" kanallarını 5 yıl içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

Aysu Türkoğlu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek Manş'ı geçen en genç Türk olmuştu.


İlgili Haberler