Son dakika... Eren Erdem'den 'Halk TV' açıklaması: İsveç'te değil ama Türkiye'de normal

Son dakika haberi... CHP'nin canlı yayın anlaşmasını tek taraflı feshetmesiyle birlikte başlayan tartışmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den açıklama geldi. Erdem, kendisine yöneltilen "Halk TV ile anlaşma yapmışsınız. Bu normal mi?" sorusuna "İsveç'te değil ama Türkiye'de normal" yanıtını verdi. Erdem ayrıca, başka kanallarla da anlaşma yapıldığını söyledi.

Yayınlanma: 25.07.2023 - 20:33
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP ile Halk TV arasında yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini duyurmuştu. Fesih haberinin duyurulmasıyla ortaya çıkan "anlaşma" ise tepkilere neden olmuştu.

Konuya ilişkin Habertürk canlı yayınında konuşan Erdem, Mehmet Akif Ersoy'un "Halk TV ile anlaşma yapmışsınız. Bu normal mi?" sorusuna "İsveç'te değil ama Türkiye'de normal. İngiltere'de değil ama Türkiye'de normal" şeklinde yanıt verdi. Eren Erdem, "Başka kanallarla da anlaşma var mı?" sorusuna ise "Var. Hangi kanal olduğunu söylemem uygun olmaz, o özel. Türkiye'de normal evet ama onlarla aramızda bir anlaşma var. Taraf olarak paylaşmamızı istemeyebilirler. Gizli değil" cevabını verdi.

Eren Erdem'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Seçim bizim için bir yenilgidir. Ortada bir kazanım yok ama buna felaket dersek yanlış olur.

*Biz Meral Akşener'i çok önemsiyoruz. Biz, ittifak sisteminin Türkiye için mutlaka bir ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Hatta 6'lı değil, 16'lı değil, 26'lı masa kurmalıyız.

*CHP'de bir kriz yok. Öngörülebilir, sonuçları malum bir süreç var. Sonuçları malum derken neyi kastediyorum, kriz etrafında olağanüstü bir tartışma yürütmeniz gereken bir meseledir. Biz CHP'nin doğal alışkanlığı ve akışkanlığı içerisinde bir süreç yaşıyoruz. Biz bu süreçleri hep yaşarız, yaşadık. Bu süreçler içerisinde olgunlaşırız. Biz tartışırız, konuşuruz, birbirimizle polemik yaparız kapalı toplantılarında. Ama kamuoyunda CHP'nin farklı anlaşılması için özel gayret var. Bizim parti kurullarımızda yaptığımız toplantıların kamuoyuna yansıtılış şeklini izliyorum, katılan biri olarak. Yüzde 70-80 yalan bilgilerle dezenforme edilerek, kurullarda adeta birbirimizi yiyormuşuz gibi bir görüntü yaratılıyor. CHP'nin bölünmesi, parçalanması kimin işine geliyorsa onlar yapıyor.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler