Saadet Partisi’nde beş isim öne çıktı

Güneş: "Yeni genel başkanın seçilmesiyle birlikte hareketliliğimiz de artacaktır.”

Saadet Partisi’nde beş isim öne çıktı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.06.2024 - 04:00

Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle bırakacağı Saadet Partisi genel başkanlık koltuğuna 5 adaydan biri oturacak. 30 Haziran'da yapılacak kongreye tek adayla gidilmesi hedefleniyor. Parti içinde yapılan temayül yoklamaları sonucunda adaylık için; Saadet Partisi Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan'ın isimleri öne çıktı. Adaylar ve kongre süreci hakkında Cumhuriyet'e konuşan Saadet Partisi Siyasi İşler Başkanı Cafer Güneş "Hepsi teşkilatın adayı. Hepsi bildiğimiz, güvendiğimiz ve sevdiğimiz insanlar. Adaylarımızdan biri, bir diğerini incitmeden süreci götürüyor" dedi. 

'İLK ETAPTA 81 İSİM ÖNE ÇIKTI'  

Temayül yoklamaları çerçevesinde 2 bin 300 delegeye gönlünden geçen adayların sorulduğunu açıklayan Güneş, "Partimizin Yüksek İstişare Kurulu'ndan (YİK) 2 arkadaşımız görevlendirildi. Kimin, hangi isimleri yazdığını ilk olarak bu iki arkadaşımız ve genel başkan öğrendi. Bu arkadaşlarımız baktılar ki, genel başkan adaylığı için tam 81 isim yazılmış. Bunların içerisinde en çok ismi geçen 5 kişi aday olarak belirlendi. Şimdi bu 5 isim 1'e indirilecek. Çıkacak karara herkesin razı olması lazım çünkü buradan çıkacak aday teşkilatın adayı" diye konuştu.

'BU ARKADAŞLAR UZUN SÜREDİR BİZİMLE'

Mahmut Bey'in (Mahmut Arıkan) Teşkilat Başkanı olması, geçtiğimiz seçimde Kayseri'de Türkiye ortalamamızın üzerinde bir oy olması kendisini adaylıkta öne çıkardı. Birol Bey'in (Birol Aydın) parti sözcümüz olması başlı başına bir sebeptir. Bu arkadaşlar uzun süredir bizimle beraber olan isimler. Ömer Ayhan Bey de (Ömer Abdullah Ayhan) Sakarya'da yüzde 12'yi aşan bir oy aldı. Bu rakam da Türkiye ortalamamızın çok üzerinde. Bu aldığı başarıdan dolayı ön plana çıktı" değerlendirmelerinde bulundu.

'GENEL BAŞKAN OLACAK ARKADAŞIMIZIN ÖNÜ AÇIK'

Yakın zamanda parti olarak güzel işlere imza atacaklarını vurgulayan Güneş, "Adaylarımız genç. Genel başkanlığa gelecek olan arkadaşımızın önü çok açık. Yeni genel başkanın seçilmesiyle birlikte hareketliliğimiz de artacaktır" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA İSMİN ADAYLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL'

İsmi öne çıkan adaylar dışında herhangi başka bir ismin adaylığının şu anda söz konusu olmadığını belirten Güneş, "Tüzüğümüz belli. Aday olacak kişi delegenin yüzde 15'inin desteğini alırsa aday olabilir" dedi


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler