İstanbullular iradesine sahip çıkıyor: Cumhuriyet TV'den Saraçhane özel yayını

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilmesinin ardından bugün Saraçhane'de demokrasiye sahip çıkılması için Millet İttifakı önderliğinde miting gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet TV, İmamoğlu'nun dava sürecini ve Saraçhane'deki gelişmeleri konuklarıyla birlikte özel canlı yayınında değerlendiriyor.

Yayınlanma: 15.12.2022 - 16:30
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildi.

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısı üzerine dün İstanbullular Saraçhane'de toplanarak iradelerine sahip çıktı. Gerçekleştirilen protestoya İYİ Parti, Memleket Partisi, SOL Parti, DEVA Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Gelecek Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Emek Partisi sendikalar ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Bugün de yine CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin yer aldığı altılı masanın önderliğinde İBB binasının bulunduğu Saraçhane'de Ekrem İmamoğlu'na destek verilmek için bir araya geliniyor.

Cumhuriyet TV, İmamoğlu'nun dava sürecini ve Saraçhane'deki gelişmeleri konuklarıyla birlikte özel canlı yayınında değerlendiriyor...

"İMAMOĞLU AZILI BİR SUÇLU MU? HAYIR"

Cumhuriyet TV yayınına katılan Avukat Ruşen Gültekin, davaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İki yıl içerisinde dosyanın kapanabileceğini belirten Gültekin, "Ancak önümüzeki dosya siyasileşmiş bir dosyadır. Bu dosyanın yargıcı birden Samsun'a gönderilmiştir. Yargı bağımsızlığı ortadan kalkmıştır. İmamoğlu'nun adil yargılanma hakkı da ortadan kalkmıştır." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yaklaşık 20 yıl önce okuduğu bir şiir nedeniyle hapis cezasına çarptırılmasına değinen Gültekin, konuşmasına şu şekilde son verdi:

  • Bundan 20 yıl önce kendisi hakkında haksız karar verildiğinde, "Görüyoruz ki yargı bağımsız değil. Yargının işleyişine siyasetin egemen olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yol yanlış bir yoldur. Adalet gün gelecek, yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır." demişti.

  • Bu konuşma imamoğlunun yaptığı konuşmaya çok benzer.

  • İmamoğlu azılı bir suçlu mu? Hayır. Sabıkası mı var? Hayır yok.

  • Türkiye'de siyaset, yargı bir aparat olarak kullanılarak yapılmaktadır.

"SAMANLIKTA İĞNE ARIYORLAR BİLE DİYEMEYİZ, SAMANLIK ONLARIN!"

Yayına katılarak davanın gidişatını değerlendiren gazetemiz yazarı Miyase İlknur ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun davaya olan etkisinden bahsetti. Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolundan gittiğini belirten İlknur, "Soylu atanmış bir memur şu an. Ama atanmış kişi oolarak, ana muhalefet liderine hakaret edebiliyor. Mahkemeye "siz kimsiniz ki, benim vaktim olamz" tavrındalar.  Samanlıkta iğne arıyorlar bile diyemeyiz, samanlık onların. Şu anda iktidarın ürettiği gündem çöpe gitti. Şu anda siyasete damga vuran olay budur. Panik halde olduklarının göstergesidir bunlar." ifadelerini kullandı.

"HER ŞEYİ YAŞADI. SONUNDA DA BAŞINA BU CEZA GELDİ..."

Cumhuriyet TV'ye değerlendirmelerde bulunan gazetemiz yazarı Arif Kızılyalın, adaletin tükendiğini ve yargı sistemi ile siyasetin birbirine bağlandığını belirtti. Ekrem İmamoğlu'nun başına gelmeyenin kalmadığını aktaran Kızılyalın, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Halka dağıttığı sosyal yardımlar dahi frenleniyor. Her şeyi yaşadı. Sonunda da başına bu ceza geldi. Ekrem Bey'in elinden kazandığı seçimi alırsanız; siyaha siyah, beyaza beyaz der."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler