Cevdet Yılmaz’dan aylar sonra yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye aleyhine yürütülen psikolojik harekât faaliyetlerini takip ederek ülkemize yönelik manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyet göstermektedir” dedi.

Cevdet Yılmaz’dan aylar sonra yanıt
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.06.2024 - 04:00

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, yerel seçim döneminde, Şubat ayında TBMM Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. TRT’nin ve İletişim Başkanlığı’nın CHP ile AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına ayrımcılık yaptığı söyleyen Kılınç, önergesinde konuya ilişkin uygulamalara örnek verdi. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin AKP’nin adayı Murat Kurum’la ilgili “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘İBB Başkan Adayı Murat Kurum, ‘Toplu ulaşım için Baba kart çıkaracağız’ dedi’ iddiası doğru değildir” ifadelerini içeren bir açıklama yayımladığını söyleyen Kılınç, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sesi yapay zeka ile taklit edilerek oluşturulan sahte video bir çok sosyal medya mecrasında yayınlanmıştır. ‘Bursa’da belediye otobüsünü su bastı’ başlığı ile medyada yer alan video, sosyal medyada ve birçok medya kuruluşunda ‘İETT otobüsünü su bastı’ başlığı ile yayınlanmıştır. İmamoğlu ile ilgili dezenformasyon içeren haberlerle ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi neden açıklama yapmamıştır?” sorusunu yöneltti. Önergeye dört ay sonra dönüş yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye aleyhine yürütülen psikolojik parekat, propaganda, algı operasyonu, iç ve dış dezenformasyon faaliyetlerini takip ederek ülkemize yönelik manipülasyon ve dezenformasyona karşı faaliyet göstermektedir” dedi. 

‘HABER DEĞERİ’ TAŞIMALIYMIŞ

CHP’li Kılınç önergesinde TRT’nin uygulamalarıyla ilgili de “TRT Haber, AKP İstanbul adayı Murat Kurum’un tüm tanıtımlarına yer vererek, neredeyse Murat Kurum Propaganda Kanalı haline gelmiştir. İmamoğlu’nun tanıtım toplantısı TRT Haber’de canlı olarak yayınlanmış mıdır? Toplantıyla ilgili haberler TRT Haber’in televizyon bültenlerinde toplam kaç dakika yayınlanmıştır?” sorularını yöneltti. Yanıtında söz konusu süreleri paylaşmayan Yılmaz, Türkiye Radyo ve Televizyon Yasası’ndaki “Cumhurbaşkanının ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin açıklama ve faaliyetlerinin yayınlanması, bunların haber değeri ve niteliği taşıması şartına bağlıdır” ifadelerini işaret etmekle yetindi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler