Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? Ali İhsan Yavuz nereli?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Adıyaman'dan İstanbul'a gelen vatandaş kaydını almazsa oy kullanamaz. YSK'nın bu yönde kolaylaştırıcı karar alması gerekiyor" dedi. Peki, Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? Ali İhsan Yavuz nereli?

Yayınlanma: 05.03.2023 - 15:55
Ali İhsan Yavuz kimdir, kaç yaşında? Ali İhsan Yavuz nereli?
Abone Ol google-news

14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimler ve depremzedelerin oy kullanımına ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "10-14 Mart tarihlerinde süreç netleşecektir" dedi. tv100'de Pazar Siyaseti programına konuk olan Yavuz, depremzedelerle ilgili "Herkes fiilen bulunduğu yere kaydını alsın. Adıyaman'dan İstanbul'a gelen vatandaş kaydını almazsa oy kullanamaz. YSK'nın bu yönde kolaylaştırıcı karar alması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından Ali İhsan Yavuz'un yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

ALİ İHSAN YAVUZ KİMDİR?

Ali İhsan Yavuz, 7 Temmuz 1969'da Trabzon'un Yomra ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sakarya Müftülüğünde memurluk, Sakarya Barosu'na bağlı serbest avukatlık yaptı. 24-25. ve 26. dönem AKP milletvekili olarak görev yaptı. Halen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu sözcüsü olarak görev yapmaktadır. 

ÖZEL YAŞAMI

Ali İhsan Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler