6 Şubat depremlerinin yıkıcılığı, çocukların duygularıyla kâğıda yansıdı: Umudun ve yaşamın çizgileri

Depremzede çocukların “Elimi Bırakma” sergisi, İstanbul’da CORPUS Galeri’de 21 Haziran’da açıldı. 7 Temmuz’a kadar gezilebilecek serginin ikinci durağı ise Hatay olacak.

Yayınlanma: 27.06.2023 - 04:00
6 Şubat depremlerinin yıkıcılığı, çocukların duygularıyla kâğıda yansıdı: Umudun ve yaşamın çizgileri
Abone Ol google-news

Resmi rakamlara göre 50 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği 6 Şubat depremlerinin yıkıcılığı, ressamların aracılı ve küçük ellerin duygularıyla kâğıda yansıdı. Depremzede çocukların “Elimi Bırakma” sergisi, İstanbul’da Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki CORPUS Galeri’de 21 Haziran’da açıldı. 7 Temmuz’a kadar gezilebilecek serginin ikinci durağı ise Hatay olacak.

GÜNEŞLİ BİR DÜNYA

Kimileri “El ele verip birlikte ayağa kalkacağız”ın resmini çizmeye çalışmış, kimileri ise yaşanabilecek yeni depremlerde bir daha kimse ölmesin diye “raylı evler”i... Kimileri o kara gecenin geçmek bilmeyen saatlerini dökmüş kâğıda, kimileri o gün ne yaşadığını yazmış... Bu sergideki ortak duygu ise kimsenin ölmediği, güneşli, mutlu ve umutlu bir dünya. 

GELİRİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARA

Projenin yürütücülerinden ressam Tülay Tombul, gönüllü ressam arkadaşları Berna İpek, Güngör Acar, Hanife Eroğlu ve Seher Ünver ile birlikte yola çıktıklarını ve Hatay’da depremzede çocuklarla buluştuklarını söylüyor. Depremzede çocuklarla bir araya gelerek eğlenceli zamanlar geçirmeye çalıştıklarını belirten Tombul, “Çocuklarımızın duygularını yansıtan resimleri paylaşmanın yanı sıra, bu sergiden elde edilecek geliri yine çocuklarımıza sanat malzemesi olarak yönlendirmeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

'HOCAM SANAT NE GÜZELMİŞ'

Hatay'a ilk gidişlerinde sekiz gün boyunca farklı bölgelerde çocuklara hizmet verdiklerini belirten Tombul, "Çocukları bulundukları ağır ortamdan bir nebze uzaklaştırdık. Çalışmalarımızın son gününde 9 yaşlarında bir erkek çocuk ve birlikte geldiği arkadaşları "'Hocam sanat ne kadar güzelmiş, çok mutlu olduk. Bundan sonra sanatla, resimle daha fazla ilgileneceğiz' dedi. İlk gidişimizde amacımıza ulaştığımızı düşündük. Sanatın iyileştirici gücünü yaşayarak deneyimlemiş olduk" dedi.

'AİLELER DE MUTLU'

Ailelerin de çocuklarının desteklendiğini görünce mutlu olduklarını belirten Tombul, "Hatay'dan sonra İkinci adresimiz Kahramanmaraş idi. Fakat bizim gideceğimiz tarihlerde sağnak yağış nedeniyle çocuk çadırları zarar görmüştü. Bu sebeple ikinci durağımıza gidemedik. Önümüzdeki dönemde yeniden Hatay ve farklı bölgeler ile, Adana'dan bir resim hocamızdan gelecek çocuklarımızın resimlerini sergilemeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler