Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Planlanan kreş boyamak, kütüphane açmaktı
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla bir araya gelinmişti. Kampanyanın adı “Kobane'yi Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz". 19-24 Temmuz tarihleri arasında Kobane'ye yapılacak bu toplu ziyaretin ardında şöyle bir politik motivasyon vardı: “Gezi Direnişi'nin çocukları olarak, Ortadoğu'daki özgürlük direnişinin merkezi olan Kobane'ye gideceğiz. Bizlerin bu çalışmayı gerçekleştirmesinin iki nedeni mevcut. İlki Kobane'de yaşanan yıkım ve gençlik olarak duyduğumuz sorumluluk. Savaşın yıkıntıları arasında ayağa kalkmaya
çalışan, onlarca insanını savaşta kaybeden bir kentin yeniden ayağa kalkış mücadelesine seyirci kalamazdık. Bir diğer neden ise Kobane'nin temsil ettiği değerler. Bizler Gezi Parkı ve Kobane'nin özgürlük, eşitlik, kadın devrimi ve gençlik iradesi anlamına geldiğini düşünüyoruz. Gezi'nin komünlerini Kobane'nin komünlerine benzetiyoruz. Ve Kobane'nin yalnız olmadığını, Gezi'nin çocuklarının Kobane'nin yanında olduğunu göstermek istiyoruz.”
Bir aydan fazladır, açılan standlarda yürütülen yoğun bir faaliyet vardı. Götürülecek yardım malzemeleri, oyuncaklar, çocuklar için resim malzemeleri toplanıp paketleniyordu. Bu yola çıkmış 300 kadar gençten çok daha fazlasının emeği, aklı fikri vardı içinde.
SGDF'den bir heyet geçen haftalarda Kobane'ye gitmiş orada Kobane Belediyesi eşbaşkanlarıyla, Malagel denilen Halkevlerinin yöneticileriyle, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yapılmıştı. Onlar da heyecanlıydı. Bugün onları bekliyorlardı.
Neler yapılacaktı?
“Kobane'yi "Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz" ziyaretinin şöyle hedefleri vardı:
** Öncelikli olarak hâlâ duran şehrin yıkıntılarının temizlenmezine yardım edeceklerdi. İnşaatlarda çalışmayı planlıyorlardı.
** Kaniya Kurda tepesine 500 fidanlık bir hatıra ormanı için çalışılacaktı. Kobane'de hayatını kaybedenlere adanacaktı bu orman.
** Kobanê'de kreş olarak kullanılan bir binanın bahçesine park inşa edilecekti. Kreşin içinin düzenlenmesi, duvarlarına resim çizilmesi, boyanması, velhasıl kreşin yaşar hale getirilmesi gibi niyetleri vardı.
**Kobane Kültür-Sanat Merkezi'ne bir kütüphane kurulacaktı. İsim olarak da Suphi Nejat Ağırnaslı Kütüphanesi düşünülüyordu.
** Bu anlamda yetkinliği bulunanlar Sağlık Bakanlığı'yla sağlık taramasına katılacaktı. Sağlıkçılar hastane ve çadırkentlerde çalışacaklardı.
** BEKSAV, Kobane'de bir hafta boyunca kültür sanat çalışmaları yürütmeyi planlıyordu. Kobaneli çocuklara hediye edilmek üzere müzik aletleri toplanmıştı. Atölyeler düşünülüyordu. Akşamları halkla birlikte konserler ve film gösterimleri yapılacaktı.
Tüm bunları yarın yapılacak gibi değil de, “yapılacaktı” diye yazmak ne acı şimdi...
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Balbay'dan çarpıcı Saray kulisi!
- Karga videosu sosyal medyada viral olmuştu!
- Öğretmenlik meslek kanunu taslağı...
- Atatürk'ün kullandığı parfümden üretti!
- Minikler Cumhuriyet'in ilanını gazete dağıtarak duyurdu
- Şok İddialar! Oktan Keleş: TUSAŞ Saldırısının Arkasında
- Bu kadarı pes! Çöp evden 10 kamyon çöp çıktı
- Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Antalya'ya turizm eleştirisi
- FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen öldü
- Eğitimde sorunlar çığ gibi büyüyor! Öğrenciler aç, okull
En Çok Okunan Haberler
- 6 yaşındaki Şirin'i katleden şahsın ifadesi ortaya çıktı
- Ünlü oyuncu gözaltında: Marketten 'zeytinyağı' çaldı
- Erdoğan'a ve Yerlikaya'ya çok sert yanıt!
- Oy oranını en çok artıran parti hangisi?
- Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na tazminat davası
- Tutuklanan baba cezaevinde ölü bulundu
- 'Sanki mağdur olan Esenyurt değilmiş gibi...'
- 'Fethullah Gülen hayatta olsaydı...'
- Tek kalemde milyarlık vergi borçları silinenler nerede?
- Halk TV'den ayrılan Şirin Payzın'ın yeni adresi netleşti