Yüz binler CHP mitinginde buluştu!

CHP'nin büyük İstanbul mitingi için yaklaşık 1 milyon yurttaş ve partili Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nı doldurdu. Yoğun sevgi gösterisi ile birlikte kürsüye gelen Kılıçdaroğlu'na sanatçılardan ve sivil toplum kuruluşlarından da büyük destek geldi.

Yayınlanma: 04.06.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 41. günde, 72. il mitingini bugün Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda İstanbullularla buluştu. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu mitingte, Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte çıkarak halkı selamladı.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce CHP İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı.

 

CHP KAZLIÇEŞME MİTİNGİ-FOTO GALERİ

Mitinge katılanlar renkli yazıların bulunduğu döviz ve pankartlar taşıdı. "Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olamaz ", "Hepimiz eşkıyayız ", "Ampulleri söndürün ", "İnsanları AKP'li CHP"li, Kürt Türk, Alevi Sünni diye ayırdın. Bölücü Tayyip" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Sanatçılardan anlamlı destek

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce Cahit Berkay, Bendeniz, Selda Bağcan, Nilüfer Sarıtaş, Yavuz Bingöl ve Belkıs Akkale'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı  miting alanında konser verdi.

Türküsünün ardından konuşan Belkıs Akkale, "Sanatçı müsvettesi olduğum için burdayım. Aydınlık yarınlar için burdayım" şeklinde konuştu. Akkale'nin sözleri büyük alkış topladı. Belkıs Akkale'nin ardından sahneye çıkan Selda Bağcan da 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karışandı.

"Bir ıslık da sen çal''ı söyleyen Onur Akın miting alanını şenlendirdi.

Sözlerine Hopa'da hayatını kaybeden Metin Öğretmeni anarak başlıyorum diyen Edip Akbayram sahneye çıktı. "Güzel günler göreceğiz çocuklar" şarkısını söyleyen Edip Akbayram, 'Çiftçisine, gazetecisine söven işadamını tehdit eden, sanatçısına müsvette diyen başbakanın izninizle kınıyorum" dedi.

 

Ulaşımda aksaklık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, vatandaşların miting alanına ulaşımı konusunda aksaklıklar yaşanmasına ilişkin, ''Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal'da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor. Bunlar çok çirkin şeyler'' dedi.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, CHP'nin ''Büyük İstanbul Mitingi''ne gidecek vatandaşların vapurlarla alana ulaşmasına İDO'nun engel olduğu yolundaki iddiaları yalanladı.

 

Beyaz güvercinler uçurdu

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen ''Büyük İstanbul Mitingi''nde, konuşmasından önce eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile yurttaşları selamladıktan sonra beyaz güvercinler uçurdu.

Partililere Batman, Eskişehir, Trabzon, Artvin ve Hopa'dan selam getirdiğini belirten kılıçdaroğlu, alanda bulunanların, ''Başbakan Kemal'' sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Siz kararınızı vermişsiniz. 12 Haziran'da Recep Bey'i yolcu edeceğiz. Söz mü? Kemal'in sakinliği Recep'in öfkesini yenecek. Benim yüreğimde insan sevgisi var. Ne yaparsa yapsın, ne kadar öfkeli olursa olsun, ben insanımı seviyorum, insanıma saygı duyacağım, projelerimizi anlatacağız, bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Size sözüm var!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, yoksulluğu bitirecek tek partinin CHP olduğunu dile getirerek, "Biz kul hakkı yemedik. Bu ülkede dosltuğu sağlayacak, yoksulluğu yenecek adres CHP'dir" dedi. CHP'nin halkın partisi olduğunu, ülkede huzur sağlamanın yolunu bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Size sözüm var. Bu ülkede kadın erkek eşitliğinin nasıl olduğunu, huzur içinde yaşamanın yollarını biliyoruz. Türkiye'nin en iyi kadrolarını CHP çatısına aldım, çünkü size sözüm var, herkesin çalışıp, üretip, akşam evde tenceresinin kaynadığı bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağım, size söz veriyorum" dedi.

"Hopa'yı savaş alanına döndüren Recep Tayyip Erdoğan'ın öfkesidir"

Hopa'da çıkan olaylara da değinen Kılıçdaroğlu, "Hopa'yı savaş alanına döndüren, Recep Tayyip Erdoğan'ın öfkesidir. Ölen emekli öğretmenin bile adını anmak istemediğini söyledi. Allah aşkına, ölen insanın arkasından kötü söz söylenir mi? Ölen insanın arkasından sitem edilir mi? İmam bile cemaate sorar, nasıl bilirdiniz? diye. Cemaat hep bir ağızdan 'iyi bilirdik' der" dedi. Kılıçdaroğlu, olayları duyduğunda o aileyi aradığını yaşamını yitiren emekli öğretmen için Allah'tan rahmet dilediğini, polis memurunu ise geçmiş olsun dilekleriyle aradığını belirterek, "Bizim yüreğimizdeki insan sevgisine, onların ise söylediklerine bakın" yorumunu yaptı.

Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul olduğunu ve bu kişilerin karınlarını doyuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aile sigortasını getirerek, bu ülkede hiç bir ailede çocuklar yatağa aç girmeyecekler diyorum" dedi.

"Fırsat bulsa güneşi de satar"

Konuşması sırasında, miting alanındaki bir yurttaşın taşıdığı, "Tayyip Bey güneşi de mi sattın, yaz gelmiyor" pankart yazısını okuyan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar güzel bir pankart hazırlamış. Fırsat bulursa onu da satacak zaten" ifadelerini kullandı. "Bizim için insan hayatı önemlidir" diyen Kılıçdaroğlu, AKP'ye atıfta bulunarak, "Onlar açısından insanı boşver para önemlidir. O nedenle halkın iktirarı ile AKP'yi kıyaslayın, Biz demokrasi diyoruz, onlar medya sussun diyor. Biz kadın - erkek eşitliği diyoruz, onlar nereden çıktı bu? diyorlar. Kadınlara sesleniyorum. Nüfusumuzun yarısı olan, baştacı ettiğimiz kadınlara sesleniyorum. 1 milyon 700 bin çocuğun umutları söndü. AKP iktidarına oy verecek misiniz?" diye sordu.

Başbakan'ın kendisini takip ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, bugün birşey daha söylemiş. İntibak yasasını çıkaracağız. Ben söylüyorum ya, beni takip edecek. Recep Bey, beni takip edemezsin, aklın ermez bu işlere, Allah aşkına birisi sorsa, bu yasa nedir? diye, o diyecek ki istibdat. Recep Bey emeklinin halinden anlar mı?" dedi.

"İlk kez bir Başbakan, Başbakanlık koltuğunda otururken şirket kurdu"

Başbakan Erdoğan'ın, 2004 yılında bir gazeteciye verdiği röportajdan da bahseden Kılıçdaroğlu, "Recep Bey diyor ki, aldığım aylıkla geçinemiyorum. O nedenle şirket kurdum. İlk kez bir başbakan, Başbakanlık koltuğunda otururken şirket kurdu. Şimdi bakın Allah aşkına, Recep Bey taksi parası verir mi? Dolmuş parası verir mi? Eğitim parası verir mi? Uçak parası verir mi? Mutfak parası verir mi? Allah aşkına, dolmuş parası vermezsin, uçak, otobüs parası vermezsin, 9-10 milyarla geçinemiyorsun, peki Allah aşkına, bu emekli 500 - 600 TL ile nasıl geçiniyor? Bunu hiç kendine sordun mu? Daha beni çok takip edeceksin Recep Bey, bu ülke nasıl yönetilir göstereceğim" diye konuştu.

"Ben millete inanıyorum"

İntibak yasası ile emeklinin rahat bir nefes alacağını, milli gelir artışından da emekliye pay verileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin ise emekliye milli gelir artışından pay verilmesin diye yasa çıkardığını, onlara göre emeklinin ikinci sınıf yurttaş olarak görüldüğünü kaydetti. "Emeklinin durumu iyi mi?" diye soruya Kılıçdaroğlu, "Peki kim doğru söyler? Millet mi? Ben de bu millete inanıyorum. Ben de inanıyorum ki emeklinin durumu iyi değil" dedi.

CHP iktidarında herkesin örgütlü olacağını ve sendikal haklara kavuşacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'nin, geleceğe umutla bakanların partisi olduğunu vurguladı.

ılıçdaroğlu, "AKP iktidarında ayağa mı kalktın hapse? Yazı mı yazdın? Hapse. Kitap mı yazdın? Hapse. Buna izin verecek miyiz? Bizim ülke yönetimindeki hedefimiz, 1923 ruhunu yakalamak, çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak" dedi.

İstanbul'da rant paylaşımını hakça yapacağız

Mitingde bir yurttaşı açtığı pankartta yazan "torba torba kömür, sömür Tayyip sömür" yazısını okuyan Kılıçdaroğlu, "İşte amacımız onu yok etmek" dedi. Bu ülkede barış, huzur içinde yaşamak, hakça bölüşmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkede yeni hapishaneler değil, yeni fabrikalar istiyoruz. Madenci Kemal, memur Kemal, devrimci Kemal diyorsunuz. İstanbul 15-20 yıldır aynı zihniyetle yönetiliyor, trafik sorunu çözüldü mü? Fakat rant sorunu çözülmüş görülüyor. Biz rantı İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'da rantın paylaşılmasını hakça yapacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, askerlik süresini önce 9, sonra 6 aya indireceklerini vurguladı. Gençlerin özgür olmasını istediklerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Gençleri 18 yaşına gelince asıyoruz, ama üniversite yönetiminde söz hakkı vermiyoruz. Söz veriyorum, yurt sorununu, askerlik sorununu çözeceğim. Üniversite gençleri, üniversite yönetiminde söz ve karar sahibi olacak" dedi. The Economist dergisinin haberini eleştiren Başbakan'a, İstanbul'dan atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de medya özgür mü? Recep Bey bırakın Türkiye'deki medyayı, yurt dışındaki gazetelere bile ateş püskürüyor. Recep Bey meraklanma, halkın iktidarına gem vuramazsın, CHP'nin oyları yükselişte, seninki düşüşte" dedi.

İlk dört ayda yapamazsam siyaseti de, CHP'yi de bırakırım

Türkiye'yi en iyi kendilerinin yöneteceğini savunan Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası, Hazine, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı kadrolarımız var. Her eve ekmeği, aşı, işi getireceğiz. Ben bunları söylediğim zaman bunları nasıl yapacaksın diye soruyorlar. İstanbullu önünde söz veriyorum. İlk dört ayda aile sigortası kurumunu kuramazsam, çiftçinin kullandığı mazotu 1.5 TL'ye indiremezsem ve elektrik borçlarını, faizlerini silmezsem, esnafın aylığından kesilen primi kaldırmazsam siyaseti de, CHP Genel Başkanlığını da bırakacağım. Size sözüm, ilk dört ay içinde bunları yapacağım" dedi.

Bakanlar Kurulunu al gel

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kazlıçeşme'de 1 milyon hedefinden yola çıktığını belirterek, "1 milyon hedef gerçekleşti. Bunu gerçekleştirenlere, hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi. Başbakan Erdoğan'a televizyon programına çıkma çağrısında da bulunan Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, istiyorsan bütün Bakanlar Kurulunu al gel, televizyon karşısına ben tek başıma çıkacağım, söz veriyorum sana. Bakanlar Kurulu'nu alıp gelebilir mi? Bir ülkeyi yöneten kişinin cesur olması lazım. Korkak bir insandan ülkeyi yönetmesi beklenir mi? Ülkeyi yönetmeye ahdim var. Mutlu Türkiye yaratacağım. Eğer cesaretten bahsediyorsan cesur olursun, gelirsin konuşuruz. Ben öyle judo, karete kursuna gitmedim. Oturup iki uygar insan gibi tartışacağız. Gelir mi? Bende biliyorum gelmez, ama bakarsınız son anda vazgeçer. Fakat gelmesi için üç şart lazım birincisi, geçmişinin temiz olması, ikincisi kul hakkı yememesi, üçüncüsü mangal gibi yürek" dedi. Miting alanında bir yurttaşın taşıdığı, "Taksi paran bizden, korkma çık artık Kemal'in karşısına" yazıyı okuyan Kılıçdaroğlu, "Valla ben taksi parasından geçtim, uçak parasını vermeye razıyım" ifadelerini kullandı.

 

1 milyon hedefi gerçekleşti!

"‘Hedef Kazlıçeşme’de 1 milyon kişi’ demiştiniz ve 1 milyon kişi hedefi gerçekleştidiyen CHP lideri emek verenlere ve gelenlere teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu sözlerini, "Benim kitabımda yandaş yok, vatandaş var. Düşünceye, kimliğe saygılıyız. Halkın iktidarında özgür Türkiye olacak, özgürce konuşacak Türkiye. Hepinize en içten saygılarımı selamlarımı sunuyorum" diyerek tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler