Yemen'in büyülü adası 'Kamaran'

Yemen'deki Kamaran Adası, doğal güzellikleriyle görenleri büyülüyor.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 11:25
Abone Ol google-news

İngiliz Kraliçesi 2. Elizabeth'in balayını geçirmek için gittiği, Mısır Kralı Faruk'un da turistik gezi yaptığı belirtilen Kamaran Adası, kış aylarında ortalama 29 derece sıcaklığıyla yüzmek isteyenler için altın fırsat niteliğinde.

Ülkenin batısında, El-Hudeyde iline bağlı olan Kamaran Adası, karadan 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Adaya kayıkla yarım saatte ulaşılması da mümkün.

Kamaran adasında nadir kuş türlerine, endemik bitkilere ve kıyılarında rengarenk balıklara rastlamak mümkün. Adanın kıyılarında mercan resifleri ve asırlar boyunca dalgaların oluşturduğu doğal güzelliklerle karşılaşıyorsunuz.

Turizm uzmanları, deniz kestaneleri, mercan resifleri, deniz bitkileri ve kaplumbağa yuvalama alanlarıyla dalış için bire bir olan adanın tümünün doğal koruma alanı ilan edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Doğal Koruma Alanları Heyeti Genel Müdürü Yasir el-Ğubeyr, 2009 yılında Kamaran Adası'nın tamamının değil, yalnızca kuzeyindeki ormanların doğal koruma alanı ilan edildiğini, tamamı için ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Ğubeyr, Kamran adasının kuzeyinde yer alan Mangrov ormanlarında bulunan Kırmızı Mangrov (Rhizophora mangle) ve Siyah Mangrov (Avicennia marina) ağaçları ve nadir bulunan bazı kuş türlerinin adayı çekici kıldığını söylüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon