Pop müziğin devrimcisi öldü

Erol Büyükburç 79 yaşında hayatını kaybetti. Evinde ölü bulunan sanatçının bugün Bursa’da konseri vardı.

Yayınlanma: 12.03.2015 - 14:44
Abone Ol google-news

Türk pop müziğine getirdiği yenilikler ve şarkılarıyla hafızalara kazınan Erol Büyükburç dün hayatını kaybetti. 22 Mayıs’ta 79 yaşına basacak Büyükburç, Beşiktaş Bebek Yokuşu’ndaki evinde ölü bulundu. Menajeri Osman Nuri Yazıcı, kendisine ulaşamayınca, polis yetkilileriyle birlikte girdiği evinde sanatçının cansız bedeniyle karşılaştı. Polis yetkilileri, ilk incelemelerinde herhangi bir cinayet bulgusuna rastlanmadığını belirtti. Büyükburç’un cenazesi, otopsiye gerek duyulmadan Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi’ne kaldırıldı. Menajeri Yazıcı, sanatçının şeker ve kalp hastası olduğunu, gece 02.00 gibi hayatını kaybettiğini açıkladı.

Büyükburç'un menajerinden intihar iddialarına yanıt - VİDEO

Erdoğan: Düşündürücü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyükburç’un ölümüne ilişkin “Yarınki program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmesi düşündürücüdür. Güvenlik güçlerimizden henüz neticeyi almadık. Bu adli tıp konusudur” dedi. 22 Mart 1936’da dünyaya gelen sanatçının ilk plağı “Little Lucy” 1961 yılında yayımlandı ve bu şarkı ona büyük ün kazandırdı. 1968’de “Altın Şarkılar”, 1969’da ise “Yasemin” adlı long play’leri yayımlandı. 1981’de “Sen Varsın” albümündeki “Sevemem” şarkısıyla geniş kitlelerce tanındı.

Bir dönem sinema filmlerinde de rol alan sanatçı, 30’u aşkın filmde yer aldı. Büyükburç, 1999’da kızı Ajlan Büyükburç’u trafik kazasında, eşi Emel Büyükburç’u da 2001’de kaybetmişti.



BÜYÜKBURÇ'UN EVİNE GİREN KAPICI: YATAK ODASININ KAPISI DA KİLİTLİYDİ

VİDEO-Büyükburç'un evine giren kapıcı: Yatak odasının kapısı da kilitliydi

Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Bizde çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.

EROL BÜYÜKBURÇ'UN CENAZESİ ZİNCİRLİKUYU GASİLHANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ...

Etiler'deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un cenazesi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü.

Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu arada, eve gelen Büyükburç'un çalışma arkadaşı Ahu Yıldırım da gözyaşı döktü. Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Büyükburç'un cenazesi evden çıkarılıp cenaze aracına bindirilirken, kızı Evren Erol Büyükburç'un üzgün görüntüsü kameralara yansıdı.

BURSA'DA KONSER VERECEKTİ

TÜRK Pop Müziği'nin efsane isimlerinden Erol Büyükburç'un ölümü, Bursa'daki hayranlarını da yasa boğdu. Bursa'da Suare işletmecisi Yusuf Sabahyıldızı, Erol Büyükburç'un bu akşam konser vermesini planladıklarını ancak, acı haber üzerine sahnede anma gecesi düzenleyeceklerini söyledi.

Erol Büyükburç'un Etiler'deki evinde ölü bulunması hayranlarının yanı sıra bu akşam için konser anlaşması yaptığı Bursa'da Suare'nin sahibi Yusuf Sabahyıldızı, acı haberle şoke oldu. Sabahyıldızı, "Erol beyin menajeri Tamer Şahin ile üç gün önce konser için konuştum. Yanında Erol bey de vardı. Tamer Şahin, Erol beyin yanında olduğunu çok heyecanlı olduğunu, uzun süre sonra Bursa'da vereceği konser ile yer yerinden oynatacağını söyledi. Onun bu yaştaki heyecanı beni çok duygulandırdı. Biz tüm hazırlıklarımız yapıp, kendisini ağırlamak için beklerken üzücü haber ile yıkıldık" dedi.

Konser biletlerinin 25 TL'den satışa çıkartıldığını, isteyenlere ücretlerinin iade edileceğini söyleyen Yusuf Sabahyıldızı, 600 kişi kapasiteli konserin verileceği salonda yarın akşam Erol Büyükburç için anma gecesi düzenleyeceklerini, sahneye ise anısına çiçek koyacaklarını açıkladı.

Erol Büyükburç'un son görüntüleri - VİDEO

Erol Büyükburç'tan "Bir Başka Sevgiliyi Sevemem" - VİDEO

Erol Büyükburç kimdir?

Erol Büyükburç'un Türk televizyon tarihine damga vuran reyting çıkışı - VİDEO

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler