Uzayda yeniden doğuş

En iyi yönetmen, görüntü, özgün müzik, ses kurgusu, ses miksajı, kurgu, görsel efekt olmak üzere toplam 7 Oscar kazanan dram, evrende insanoğlunun ne denli küçük bir yer kapsadığını irdeliyor.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 21:37
Abone Ol google-news

Yerküre’nin atmosferinin üstünde Explorer uzay mekiği yörüngeye oturmuştur. Görev uzmanı Dr. Ray Stone bir robot kola bağlı olarak Hubble Teleskopu’nun üzerine yeni bir tarama sistemi monte etmektedir. Dr. Stone’un sıfır yerçekimindeki rahatsızlığı deneyimli mekik komutanı Matt Kowalski’nin rahatlığıyla çelişmektedir.

Gezegenin öteki tarafında eski bir Sovyet uydusu yok edilince atıkları uzaya yayılmaya başlar. Houston tehlike olmadığı konusunda Explorer’ı bilgilendirir. Bir süre sonra zincirleme reaksiyon oluşunca bu başıboş atıklar Explorer’a çarpıp mekiği parçalarlar. Keşif gezisi büyük bir felaketle sonuçlanır. Gemideki tüm ekip yaşamını yitirir. Çarpışmadan kurtulanlar Dr. Stone’la Kowalski’dir. Uzayda sürüklenen iki astronotu zorlu bir yaşamda kalma savaşımı bekliyordur. Dr. Stone Yerküre’nin üstünde süzülürken bir an kendini uzayın sonsuz derinliğine bırakmayı düşünür. Felç konumundan, yitirilmişlik duygusundan sıyrılan Stone yaşamın değerini yeniden keşfedip yaşamak için savaşmaya başlar. Bu tinsel yolculuk onun aynı zamanda yeniden doğuşunun da başlangıcı olur.

Uçsuz bucaksız evrende ne denli küçük olduğumuzu gösteren, yeniden doğuş, soyutlanma, varoluş, tinsel yolculuk, yaşam ve ölüm temalarını etkileyici bir görsellik, yetkin bir anlatımla aktaran filmin Özel Bölümler’inde Çarpışma Noktası: Uzayı Temizlemek İçin Bir Yarış adlı belgesel, senarist Jonas Cuaron’un Aningaaq adlı kısa filmi yer alıyor.

Gravity (Yer Çekimi) Yönetmen: Alfonso Cuaron Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney / 2013, 87 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, 3D Blu–ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler