İstanbul'da tramvaylar çarpıştı... Vatman ve 13 yolcu yaralandı

İstanbul Topçular istasyonunda tramvaylar çarpıştı. Bir tramvayın duraktaki başka bir tramvaya arkadan çarpması sonucu vatman ve 13 yolcu hafif yaralandı.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 11:49
Abone Ol google-news

<video:942958>

 

Topkapı-Habibler hattındaki Topçular durağında bekleyen tramvaya, arkadan gelen bir tramvay çarptı. Kaza nedeniyle1'i makinist 8 yolcu yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.  

İstanbul'da son günlerde çeşitli arıza haberleriyle gündemde olan tramvayda bu sefer kaza gerçekleşti. İlk belirlemelere göre 8 yolcu yaralandı.

 Vatman sıkıştı 

Kazada bulunduğu yerde sıkan catman itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bazı yolcuların da hafif şekilde yaralandı. Tramvayların kaldırılmasının ardından seferlerin normale döneceği öğrenildi.

Kaza anında tramvayda olan vatandaş korku dolu anları anlattı
Kaza sırasında tramvayda olan Zekeriya Altun yaşadığı korku dolu anları anlattı. Tramvayda şiddetli bir sarsıntı olduğunu ve herkesin yere düştüğü söyleyen Altun, etrafı bir anda sisin kapladığını söyledi.

Altun, “Tramvayın içindeydik. Arkadan bir tramvayın bize çarpması nedeniyle şiddetli bir sarsılma oldu. Bütün insanlar, hepimiz birlikte yere düştük. Yaşlı insanlar vardı. Bir tane amca kafası yere vurup bayıldı. Herkes korkup gidince kimse yardım da etmedi. Tramvaydan birden duman çıktı. İçeriyi sis sardı. Makinist ağır bir şekilde sıkışmıştı. Kafasını vurmuş, sıkışıp kalmıştın orada. Tramvay hareket etmemişti bekliyor bir haldeydik. Tam hareket edecektik hareket etmeden önce bir ses gelince böyle biz bizim makinistten dolayı sandık hemen kapıyı tuttuk. Kapı tam kapanacaktı, kapıyı tuttuk elimizle kapanmasın diye. Arkadan dumanlar çıkmaya başlayınca hepimiz arka tarafa koştuk. İnsanlar savrulmuştu yerdeydi” şeklinde konuştu. 

Kazayla ilgili İBB açıklama yaptı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Mescid-i Selam- Topkapı Tramvay (T4 HATTI) hattında Topçular İstasyonu'nda duran trene arkadan gelen başka bir trenin çarpması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazaya itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede müdahale etmiştir. İlk belirlemelere göre kazada makinist ve 13 yolcu hafif yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikesi yoktur. Seferler, Topkapı-Şehitlik ve Bosnaçukurçeşme-Mescid-i Selam İstasyonları arasında yapılmaktadır. Demirkapı-Bosnaçukurçeşme istasyonları arasında İETT otobüsleri konularak yolcu taşıması yapılmaktadır. Kazayla ilgili adli ve teknik soruşturma başlatılmıştır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler