35 ilde Bylock operasyonu: 120 emniyet mensubu gözaltında

İstanbul merkezli 35 ilde Bylock operasyonu başlatıldı... 166 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 08:48
Abone Ol google-news

FETÖ soruşturması  kapsamında, İstanbul Emniyeti'nde görev yapan ve  şifreli mesajlaşma sistemi ByLock kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 3 müdür, 114 rütbeli, 39 polis memuru olmak üzere toplam 166 kişinin yakalanması için 35 ilde  eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'da 26 ilçede ve 34 ilde eş zamanlı baskınlar düzenleyerek 11 emniyet müdürünün de arasında bulunduğu toplam 120 emniyet mensubu gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başladı. 46 emniyet mensubunun yakalanması ve gözaltına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

İZMİR'DE 'ABİ' VE 'ABLALARA' OPERASYON

İzmir merkezli olarak FETÖ/PDY'ye yönelik 4 ilde yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki örgüt mensuplarına abi ve ablalık yaptıkları, ayrıca Bylock haberleşme sistemini kullandıkları öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinasyonunda, İzmir merkezli 4 ilde operasyon yapıldı. Aranan 24 kişiden 20'si gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların polis ve emniyetteki üyelerine abi ve ablalık yaptıkları, ayrıca Bylock haberleşme sistemini kullandıkları öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler