Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Sünnet çocuğu gibi giyinmeyin

Dinayet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Ramazan ayının başında ilçe müftülerine, vaizlere ve din görevlilerine bir bilgi notu gönderdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 03.07.2016 - 18:44
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: Arşiv)

Görmez, imamlara “sarıklarınızdaki naylonları çıkarın, ‘sünnet çocuğu’ gibi giyinmeyin” talimatı verirken; camilere firma reklamı alınmamasını istedi.

Görmez, Ramazan ayı faaliyetlerini görüşmek üzere Haziran ayı başında müftüler ile toplantı düzenledi. Görmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından; ilçe müftüleri, vaizler ve din görevlilerine gönderilen bilgi notunda ise ilginç ayrıntılar yer aldı.

‘Naylonları sökün’

Notta, “Sarıklardaki naylonlar çıkarılmalı” diyerek din görevlilerinin kirlenmesin diye kıyafetlerinden çıkarmadığı naylonların sökülmesini istendi. Ayrıca, “Süslü cüppeler yaptırılmamalı” diye imamları uyaran Diyanet, “sünnet çocuğuna benzemeyin” uyarısında bulundu.

Diyanet, camiler için “sadelik olmalı” uyarısında da bulundu. İbadet alanlarında “firma reklamları içeren levhaların” olmamasını istedi. Diyanet, sadece Başkanlık tarafından gönderilen afişlerin muhakkak asılmasını ve vatandaşların görmesinin sağlanılmasını istedi.

Gönderilen notta, “gençleri camilere bağlayalım” uyarısında bulunan Görmez, gençlerle ilgili programlar uygulamaya konulmasını talep etti.

Notta, camiler için “sadece namaz kılma yeri olmamalı” diyen Diyanet, “Camiler bir müessese haline getirilmeli” tavsiyesinde bulundu. Camiler genelgesine uyulmamasından şikâyet edilen yazıda Diyanet, camilerin açık tutulmasını, akşam ve teravih namazları konusunda “mutlaka kıldırılmalı” diyerek kurallara uyulmasını istedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler