Sarıyıldız : Cizre'de madem yaralı yok diyorlar kamuoyuna kanıtlasınlar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Ocak’ta Cudi mahallesi Bostancı sokakta bir evin bodrumuna sığınan yaklaşık 30 yaralıdan 7’si yaşamını yitirdi, 15’i yaralı, 9’u bitkin durumda 24 kişi 13 gündür yardım bekliyor.

Yayınlanma: 03.02.2016 - 17:11
Abone Ol google-news

<video:473636>

Bölgeden yoğun silah sesleri geldiğini, yaralılardan 5 gündür haber alamadıklarını belirten HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,   Başbakan Davutoğlu’nun  “Muhtemelen orada hiç yaralı yok” sözlerine tepki göstererek,  “Akılla, mantıkla, vicdanla alakası yok bu söylemin. O insanların fotoğrafları, isim listeleri paylaşıldı. Bakanlıkta o insanların yardım çığlıklarını, feryatlarını dinlediler. Böyle bir acıyı yaşarken onların söylediklerini çürütmekten insani olarak çürüdük.  Orada yaralı kimse yok diyorlarsa bunu kanıtlasınlar.Biz diyoruz ki bağımsız bir heyet gitsin, anneler gitsin, yaralıları çıkarıp binanın önünde nöbet tutan askerlere teslim etsin” dedi.  

Davutoğlu: Cizre'deki hastaların varlığı ispatlanamadı


Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 14 Aralık’tan bu yana sürerken, 23 Ocak’ta Cudi mahallesi Bostancı sokakta bir evin bodrumuna sığınan yaklaşımk 30 yaralıdan 7’si  yaşamını yitirdi, 15’i yaralı, 9’u bitkin durumda 24 kişi 13 gündür yardım bekliyor. Yaralılardan cumartesi gününden bu yana haber alamadıklarını vurgulayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,  “Şu anda o mahalleden tank ve zırhlı araçlardaki otomatik silahların sesleri geliyor. Binalardan dumanlar ve bina tozları yükseliyor. Yoğun silah sesi var. 100 saati aştı 5. güne girdi o insanlardan haber alamıyoruz” dedi.  

Yok dedikleri yaralıların feryatlarını dinlediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Belki yaralı değiller  ” sözlerinin ardından dün de Başbakan Davutoğlu, “Muhtemelen orada hiç yaralı yok”sözlerine tepki gösteren Sarıyıldız, Davutoğlu’nun açıklamalarına tek tek yanıt verdi. Sarıyıldız,  “Akılla, mantıkla, vicdanla alakası yok bu söylemin. Günlerdir, bakanlıklarla, kurumlarla görüşmeler yapıldı. O insanların fotoğrafları isim listeleri paylaşıldı. Bakanlıkta o insanların yardım çığlıklarını, feryatlarını dinlediler. Bunların ses kayıtlarını arkadaşlarımız kamuoyuna açıkladı. Ellerinde her türlü imkan var o binanın, 10 gün önceki haliyle bu günkü halinin görüntüsünü paylaşsınlar. Ellerinde teknolojik imkanlar var o insanların telefonlarının sinyallerini, gönderdikleri mesajları paylaşsınlar” dedi.

Onları çürütmekten çürüdük

“Orada yaralı kimse yok diyorlarsa bunu kanıtlasınlar” diyen Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz diyoruz ki bağımsız bir heyet gitsin, anneler gitsin orada yaralıları çıkarıp binanın önünde nöbet tutan askerlere teslim etsin. O insanların yardım çığlıklarının karşısında böyle bir acı yaşarken, orada insanlar ‘su’ diye seslenirken, böyle bir travma karşısında bir de böyle zırvalıklarla uğraşacak durumda değiliz. Zorla, yalanla, manipülasyonla vahşetlerini ve iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar.  Bostancı sokak 23 numaradaki o ev İpekyolu’na 250 metre mesafede, hastaneye araçla 5 dakika mesafede. Halkı bastırmak, korkutmak, sindirmek için bunları yapıyorlar. Bu kadar da olmaz. Devlet yönetimin biraz ciddiyeti olur. Onların söylediklerini çürütmekten insani olarak çürüdük. Bu yaşanan tarifsiz acı, yaratılan katliam halkın belleğinde tarihsel bir dönüm noktası olacak. Burada yalanlarını ifşa ediyorum diye hakkımda linç kampanyası yürütülüyor. Dün gece Show Tv örgüt üyelerinin orada olduğunu, benim de onların yanlarında olduğu söylemeye kadar vardırdı yalanlarını” dedi.

Yaralılar cenazelerin yanında can çekişiyor

“Ne bir ambulans ne cenaze aracı gönderiyorlar” diyen Sarıyıldız, “Günlerdir yaralılardan haber alamıyoruz. 7 cenaze var orada. Bazıları 12 gün önce öldü. Düşünsenize yaralılar, açlık, susuzluk ve acı içindeyken yanlarında  cenazeler var. abu cenazeler artık kokmaya başladı. Bu insanlara  en büyük acıyı yaşatıyorlar, daha büyük azap yaşatılabilir mi? İnsan biraz utanır. Ayıptır. Artık söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler