Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’li belediyeler bölgeye ekiplerini gönderdi

Elazığ’da akşam saatlerinde yaşanan depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da talimatıyla belediyelerimizden deprem bölgesine kurtarma ve yardım amaçlı intikaller başlamıştır" dedi.

Yayınlanma: 25.01.2020 - 00:43
Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP’li belediyeler bölgeye ekiplerini gönderdi
Abone Ol google-news

Seyit Torun, yaptığı açıklamada, depremle ilgili arama kurtarma çalışmalarına belediyelerinin gereken müdahalelerde bulunacağını belirtti. Torun, şunları kaydetti:

"Deprem felaketinden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Yaraların bir an önce sarılması ve depremle ilgili arama kurtarma çalışmaları için tüm belediyelerimiz elinden gelen her şeyi yapacaktır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da talimatıyla belediyelerimizden deprem bölgesine kurtarma ve yardım amaçlı intikaller başlamıştır. Ülkemize geçmiş olsun."

Elazığ merkezli yaşanan depremin ardından Türkiye’nin birçok belediyesi arama kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdi. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediyeleri olmak üzere birçok yerel yönetim bölgeye doğru ekiplerini yönlendirdi. 

İBB’NİN ARDINDAN ABB

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da depremin ardından ekiplerin hazır olduğunu, harekete geçmeye hazır olduğunu bildirdi. Yavaş sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 aracımız ve 40 personelimiz ihtiyaç halinde Elazığ’a hareket etmek üzere hazır beklemektedir” ifadelerini kullandı. 

SOYER’DEN YARDIM AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de, depremin ardından hazır olduğu bilgisini paylaşarak “3 adet tam donanımlı deprem konteyneri, 4 adet AKS arama kurtarma ve sağlık aracı, 1 adet komuta kontrol aracı, 3 köpekli arama ekibi ve 1 adet 4x4 hizmet aracı olmak üzere toplam 35 personel ile 9 araç  Elazığ’a hareket etmek için hazır olarak bekliyor” mesajını sosyal medyadan duyurdu. 

Öte yandan Adana, Mersin, İzmit Belediyeleri de bölgeye gidecek ekiplerin hazır olduğunu duyurdu. 

MAÇOĞLU’NDAN ÇAĞRI

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da depremin ardından yaptığı açıklamada, bölgeye yardım ekiplerinin yönlendirildiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler