'Maaşları düşürün' diyen tarikat şeyhi 'sahte fatura'dan hapis yatmış!

“Geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Sünnet 'geçinemiyorum' deyince ‘5'ten 3'e indir’ diyor” ifadeleriyle gündeme gelen tarikat şeyhinin naylon fatura düzenlemekten hapis yattığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 21.01.2020 - 19:52
'Maaşları düşürün' diyen tarikat şeyhi 'sahte fatura'dan hapis yatmış!
Abone Ol google-news

Sosyal medyada gündeme gelen bir videoda “Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” ifadelerini kullanmasıyla dikkat çeken tarikat şeyhi Mustafa Özbağ’ın 2016 yılında naylon faturadan hapis yattığı ortaya çıktı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Çanakkale’de yıllardır resmi organizasyonlarda başmisafir olan ” Mustafa Özbağ, Aralık 2016’da sahte fatura düzenlemek suçundan tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmiş.

Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde görev yapan ve Çanakkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan 18 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler