Baro başkanları ‘pes’ etmiyor

Genel Kurul talepleri TBB tarafından reddedilen barolar, ‘Hukuka Çağrı’ toplantısı düzenleyecek.

Yayınlanma: 03.12.2019 - 02:00
Baro başkanları ‘pes’ etmiyor
Abone Ol google-news

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurul çağrılarının sonuçsuz kalması üzerine “Hukuka Çağrı” toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Yücel, Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulundu.

12 baronun genel kurul çağrısına olumsuz yanıt veren TBB’nin hukuka aykırı engelleme yaptığını söyleyen Yücel, ‘Hukuka Çağrı’ adı altında bir toplantı düzenleyeceğiz. Toplantıya baro başkanları ve delegelerimizi davet edeceğiz. Metin Feyzioğlu’na davet göndereceğiz. Gelir ya da gelmez, onun bileceği bir şey. Toplantıda yapılanları, barolar birliğinin davranışını, tavrını değerlendireceğiz. Burada bize ve TBB yönetimine delegelerin sahip çıkıp çıkmayacağını göreceğiz. Genel kurul aynı zamanda bir test aracıdır. Feyzioğlu, genel kuraldan çekildiği için biz de başka mecralarda yapmaya karar verdik. Bize adres olarak idare mahkemesini gösteriyor. Biz bu ülkede idare mahkemesinin MHP kurultayında ne yaptığını gördük. Aynı sürece barolar birliğini, avukatlarla kavgalı barolar görüntüsü vermeyi doğru bulmuyoruz” dedi.

Yargı reformuna ilişkin de değerlendirme yapan Yücel, yargı reformuna karşı olmadıklarını ancak  temel sorunun “Siyasi iktidara bağlı, onun sözünden çıkamayan, onun taleplerine ya da beklentilerine aykırı karar alamayan bir hâkim ve savcı grubunun yaratılmış olmasıdır” ifadesini kullandı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na yönelik eleştirilerde de bulunan Yücel şunları söyledi: “Feyzioğlu’da 180 derece dönüş fark ediyorum. Siyasi iktidara tümüyle eklenme hali görüyorum. Bütün söylemlerin siyasi iktidarla bağdaştığını görüyorum. Hukuk ya da yargı reformu adına aslında değişiklikleri, yutturulmaya çalışıldığını görüyorum. Niyetini bilemem, iç dünyasında kendisiyle ilgili bir şeydir. Bir gün açıklarsa bizde öğrenmiş oluruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler