Çocuklar türkü söylemek istiyor

Açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri için başlatılan imza kampanyasına 100’den fazla siyasetçi, gazeteci, yazar ve sanatçıdan destek geldi. Grup Yorum üyeleri ve aileleri, “Taleplerimiz çok meşru taleplerdir. Sanata düşman bir iktidara direnişimizle cevap veriyoruz” diyerek 20 Kasım’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan Grup Yorum davasına katılım için destek çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 23:09
Çocuklar türkü söylemek istiyor
Abone Ol google-news

Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’nde dün düzenlenen basın toplantısına, Grup Yorum üyeleri, aileler ve Sanat Meclisi bileşenleri katıldı. Grup Yorum adına ortak basın açıklamasını okuyan Grup Yorum üyesi Bergün Varan, Grup Yorum üyelerinin 182 gündür açlık grevinde olduğunu anımsattı. Varan, 20 Kasım’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan açlık grevindeki tutuklu iki Grup Yorum üyesi Bahar Kurt ve Helin Bölek’in duruşmasına katılım için destek çağrısı yaptı.  

Açlık grevindeki tutuklu İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek de “Cezaevinde beşe yakın beste yapmış, sürekli üretmekten yana. Bugünlerin geçeceğine ve hep birlikte dostlarıyla o sahnelerde olacaklarına inanıyor. Biz de o inançla onların arkasındayız” dedi. Açlık grevindeki tutuklu Barış Yüksel’in annesi Zuhal Yüksel ise “Direneceğiz hep birlikte birbirimize kol gererek, güç vererek. Çocuklar türkü söylemek istiyorlar. Bundan daha doğal bir şey yok” dedi. 

BEHRAMOĞLU’NDAN DESTEK

Gazetemiz yazarı şair Ataol Behramoğlu da toplantıya yolladığı mesajla destek oldu. Behramoğlu, mesajında “Grup Yorum’a yapılanların adı zulümdür, vicdansızlıktır. Bu çocukların üzerinden elinizi çekin, bırakın sanatlarını yapsınlar. Neden bu kadar korkak ve zavallısınız? Sanattan düşünceden neden bu kadar korkuyorsunuz. Bu çocuklar, düşünce özgürlüğü ve sanat haklarını yapmak için ölümü göze almışlar. Biz suçlu değil, sanatçıyız diyorlar” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler