İmamoğlu'ndan Soylu'nun kayyım tehdidine yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kayyım tehdidine cevap verdi.

Yayınlanma: 06.09.2019 - 12:17
Abone Ol google-news

<video:1567052>

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "İstanbul'a kayyum atanacak mı, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtına tek cümlelik cevap verdi. 

İmamoğlu, "Polemiklerden nemalanmıyorum" dedi. 

<haber-dikey:1566937>

CHP'li Ağbaba: Aklından bile geçirmesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için “Kayyım kararını Pazar günü açıklayacağız” ifadelerine tepki gösterdi.

Soylu’nun sözlerine tepki gösteren Veli Ağbaba, “İstanbulda iki kez seçim kazanmış birine atanmış birinin bunları söylemesi haddi değil. Malesef hukuk askıya alınmış durumda. 6 Mayıs'ta başlayan yargı darbesi Diyarbakır, Van ve Mardin'de ki siyasi darbe ile belediye başkanları görevden alındı. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız, arkasındayız. Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona” dedi.

Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İç İşleri Bakanı? İç İşleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona. Burası dağ başı değil o da eşkıya değil ya da tam tersini söyleyip kendine eşkıya mısın dememiz lazım? Hukukun olduğu yerde hukuk dışı davranışlar eşkıyalığa girer. İç İşleri Bakanı eşkıya mıdır bu soruyu ona sormak lazım.

‘Pejmürde insanların düşünebileceği şeyler’

Süleyman Soylu’nun sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de tepki gösterdi. Erkek yaptığı açıklamada, “Hangi gerekçe ile acaba İstanbul'a kayyım atamayı düşünüyorlar? Zaten İstanbul'un iradesine büyük bir saygısızlık 6 Mayıs'ta YSK kararıyla yapıldı. Sandığa darbe yapıldı. İstanbul'un iradesine bir darbe yapıldı. Şimdi tekrar mı bir darbe yapmak istiyorlar? Ama adaletin olmadığı yerde her şey mümkündür. Memlekete büyük zarar verirler. Kendileri ile birlikte memleketi de uçuruma sürüklerler. Böyle bir şeyi düşünmesi bile ne kadar acz içinde olduklarının göstergesidir. Bunlar boş işler. Bunlar kendisinin deyimi ile pejmurde insanların düşünebileceği şeyler” dedi.


Engin Altay: Beklemesin açıklasın

Soylu’ya açıklamalarının ardından çağrıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Soylu’ya buradan çağrı yapıyorum Pazar gününü beklemesin gelsin bu akşam açıklasın biz de bilelim. Burası muz cumhuriyeti değil. Topal da olsa bir demokrasimiz var” dedi. İstanbul'a kayyım atanmasının söz konusu olmadığını kaydeden Altay, “Diyarbakır, Mardin ve Van'a yapılan işlem zaten Türkiye 'de herkesin vicdanını kanattı. Türkiye' de artık şunun herkesçe görüldüğü kanaatindeyim ben. Yürütmenin ve yasamanın diğer bir adı faşizmdir. İktidar şu an faşizan uygulamalarını sürdürmekte kararlı. Ama, İstanbul 'a kayyım başka bir şey. İstanbul'a kayyım atanırsa, İstanbul' da herhalde çok farklı şeyler olur. İstanbul halkı ve 82 milyon, hükümete öyle bir cevap verir ki, altında ezilirler. İçişleri Bakanının İmamoğlu ile polemik yapma arzusunu görüyoruz. Ekrem Bey'in kamuoyunda ki popülerliği, toplumun genelindeki ilgisinden dolayı Süleyman Soylu'da herhalde Ekrem İmamoğlu ile polemik yaparak partide ve partisinin nezdinde itibar kazanmak peşinde. Ama böyle ucuz işlere tenezzül etmemesi lazım. Gerçek kimliğini ve kişiliğini, 82 milyona böyle mi bir İçişleri Bakanı var dedirtmemesi lazım. Konuştukça batan konuştukça çirkinleşen bir İçişleri Bakanı, Türkiye ye yakışan bir İçişleri Bakanı değildir. İçişleri Bakanlığı önemli bir kurumdur. İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturacak insanın biraz edep, adap ve devlet misyonunu bilmesi lazım”diye konuştu. Altay, “İçişleri Bakanının söylediği her şey 82 milyonu ilgilendirir. Ama İstanbul’a kayyım atayacağız iması bile AKP’ye, kendisine ve Erdoğan’a büyük bir itibar kaybı yaşatıyor. Kaldı ki buna cesaret edebileceklerini zannetmiyorum. Gökkubbeyi başlarına yıkarız. Bunu yapmaları AKP’nin sıfırlanmış olan itibarını daha da aşağı çekmek olur” ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler