Soylu hedef göstermişti, CHP'liler 15 Temmuz'da da yok sayıldı

İçişleri Bakanı’nın şehit cenazelerine yönelik ayrımcı söylemleri, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerinde de etkisini gösterdi.

Soylu hedef göstermişti, CHP'liler 15 Temmuz'da da yok sayıldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.07.2018 - 23:17

 

Emine Erdoğan (solda), Cumhurbaşkanı Erdoğan (ortada) ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sağda)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehit cenazelerine yönelik ayrımcı söyleminin yansımaları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni’nde kendini gösterdi. Adana Valiliği’nin etkinliğine katılan CHP’lilere protokolde yer verilmezken, diğer partilerin il başkanlarının isimlerinin anons edilmesine karşın CHP’li il başkanının adı okunmadı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Yapılan tüm tören ve cenazelerde bizleri yok saymalarına rağmen bizler katılmaya devam ediyoruz. Bizler şehitleri birbirinden ayırmıyoruz. Ülkemizde şehitlerimizi ayırırsak bu ülkede tuz da kokmuş olur” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” demişti. Törene CHP’yi temsilen Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Adana İl Başkanı Emrah Kozay katıldı.

Emrah Kozay

‘Yabancı gibi davrandılar’

Bulut olayı Cumhuriyet’e olayı şöyle anlattı: “Sayın Sümer ve Kozay’la birlikte törene gittik. Kapıda korumalar ve görevliler herkese muazzam bir ilgi alaka gösterirken bizlere yabancı gibi davrandılar. Protokolde yer ayrılmamıştı. Orada il başkanımızın anons edilmesini istemiştik ancak ‘Siyasi partileri anons etmiyoruz’ yanıtı aldık. Hiç sorun etmedik ve arkada bir yerlere oturduk. Sonra önümüze sahneyi ve ekranı görmemizi engelleyecek şekilde bir koruma ordusu dizildi. Aradan 10 dakika geçti ve MHP İl başkanının adının anons edildiğini duyduk. Bunun üzerine de ortamı terk ettik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler