Soma işçileri: Haklarımız ödenmezse 6 Kasım’da Ankara’dayız

Manisa’da Soma ile Kırkağaç arasında kalan Çamlık mevkisinde bir aydan beri onlarca maden işçisi eylemde.

Yayınlanma: 03.11.2019 - 22:05
Soma işçileri: Haklarımız ödenmezse 6 Kasım’da Ankara’dayız
Abone Ol google-news

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının ardından tazminatsız olarak işten çıkarılan ve beş yıldır kıdem tazminatlarını alamayan 3 bin 500 arkadaşının hakkı için Ankara’ya yürümek isterken engellenen işçiler 30 gündür burada oturma eylemi yapıyor. 

3 TAKSİT ÖDENDİ

Kırkağaç’taki 30’uncu günlerinde Cumhuriyet’e konuşan Bağımsız Maden İşçileri Genel Başkanı Tahir Çetin, “1 aydan beri hakkımızı almak için buradayız. Bugüne kadar Enerji Bakanlığı ile yürüttüğümüz görüşmelerde önemli bir yol aldık. 5 Kasım’da bir görüşme daha olacak, onun hazırlıklarını yapıyoruz. Tazminatlarımız ödenmezse 6 Kasım’da Ankara’dayız” dedi. 13 yıl madende çalışan işçi Çetin Erkalkan ise “Eylemimiz sürüyor. Bakanlık ve valilik defalarca eylemimizi bitirmemizi istedi. Ancak biz en baştan beri aldığımız kararla tazminatlarımız bir sonuca bağlanana kadar vazgeçmeyeceğimizi ifade ettik. 13 senenin sonunda sebepsiz yere işten çıkarıldım. Tazminatım da taksitlere bölündü. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan Soma’ya mitinge geldiğinde 3 taksit ödendi. 5 Kasım’daki görüşmede bu işin çözülmesini bekliyorum” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

12 yıllık madenci Ercan Çetinyılmaz 10 yıl çalıştıktan sonra gerekçe gösterilmeden işinden atıldığını belirterek yaşadıklarını, “Tazminatım ödenmedi. Elimde mahkeme kararım var ama ödeyecek muhatap bulamıyorum. Buradan yetkililere özellikle Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. 13 Mayıs 2014’te başbakandı. Hiçbir şekilde sizi mağdur etmeyeceğim demişti ama 5 yıldır bekliyoruz. Bizim bu alacaklarımız işsizlik fonundan bile ödenebilir, Mehmet Cengiz’in Ali Ağaoğlu’nun tek kalemde vergi borçları siliniyor. İşçinin hakkı neden ödenmiyor? Ne verdikleri sözün arkasında duruyorlar ne de kanunlara uyuyorlar” sözleriyle anlattı. 

ROBERTO CARLOS DA EYLEMDE

Dünkü eylem sırasında bir yavru köpek de madencilere eşlik etti. Madenciler yavru köpeği hemen benimsedi. Sami Yavuz, “Lakabı Roberto Carlos. Ben 50 metre Fenerbahçe bayrağını 2 bin metreye indirdim. Hiç kimseden korkmam” diyerek hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini söyledi. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler