CHP'de sıra il kongrelerinde

CHP’de bu hafta sonu başlayacak il kongreleri kulisleri hareketlendirdi. İstanbul ve İzmir’de mevcut il başkanlarının tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret edeceği isim belirleyici olacak. Tamamlanan 900 ilçe kongresinin 555’inde tek aday çıkması, tek aday formülünün örgütte karşılık bulduğunu gösterdi.

Yayınlanma: 24.01.2020 - 02:00
CHP'de sıra il kongrelerinde
Abone Ol google-news

CHP’de 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak 37. olağan kurultay öncesinde ilçe kongrelerinde sona gelinirken, il kongreleri ise 25 Ocak’ta başlıyor. Edinilen bilgiye göre, dün itibarıyla Türkiye genelinde bulunan 975 ilçenin 900’ünde kongre yapıldı. İlçe kongreleri tamamlanan İzmir’de il kongresi 8 Şubat’ta, İstanbul’da ise 9 Şubat’ta yapılacak. Ankara’da ise il kongresi 16 Şubat’ta.

İl kongrelerinin bu hafta sonu itibarıyla başlamasının ardından parti kulisleri de hareketlendi. İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu ve İzmir’de Deniz Yücel ile devam edilmesine kesin gözüyle bakılırken, her iki ilde mevcut il başkanlarının karşısına aday çıksa da sonucun değişmeyeceği vurgulanıyor.

Ankara’da ise mevcut İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ali Hikmet Akıllı ve Umut Akdoğan’ın ismi öne çıkıyor. Parti kulislerinde Ankara’da il başkanı olacak ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun işaret etmesinin ardından belli olacağı vurgulanıyor. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da işaret edeceği adaya diğer adayların da destek olması gerektiği yönünde görüşler dile getiriliyor.

ANTALYA’DA YARIŞ OLACAK

CHP’nin 31 Mart’ta kazandığı kentlerden Adana’da mevcut İl Başkanı Mehmet Çelebi, Mersin’de de mevcut İl Başkanı Adil Aktay ile devam edileceği belirtiliyor. Antalya’da ise mevcut İl Başkanı Ahmet Kumbul başta olmak üzere çok sayıda ismin konuşulduğu ve yarışın olabileceği kaydediliyor. 

‘CHP’NİN İKTİDAR KURULTAYI’

Örgütten sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Bu kurultay iktidar kurultayı. Dolayısıyla CHP 31 Mart’ta almış olduğu başarılı süreci sindiren, bu deneyimlerden ders çıkaran ve önümüzdeki dönemde de bunu Türkiye geneline yayan ve iktidarın hazırlayıcısı olan bir kongre sürecinden geçiyor” diye konuştu. CHP örgütünün esas mücadelenin içeride değil, dışarıda olduğunun gördüğünü ifade eden Salıcı, “Biz örgütümüze güveniyoruz. Örgütümüzün Türkiye’de ittifak siyasetini de tartışarak bu süreci doğru okuduğunu görüyor, bunun gereklerini yapacağına inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler