Astana bildirisine Ankara sansürü

Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de siyasi çözüm için başlattığı Astana süreci çerçevesinde yapılan 14. Garantörler Toplantısı’nın ardından üç ülke ortak bildiri yayımladı.

Yayınlanma: 12.12.2019 - 02:00
Astana bildirisine Ankara sansürü
Abone Ol google-news

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada ise ortak bildiride yer alan “tüm Suriyelilerin gönüllü ve güvenli şekilde savaştan önce bulundukları şehirlere dönmesi” hükmüne yer vermemesi dikkat çekti.

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da yapılan 14. Astana Garantörler Toplantısı dün tamamlandı. Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın temsil ettiği toplantının ardından Türkiye, Rusya ve İran ortak bir bildiri yayımladı. 

Ortak bildiri, önce Rusya tarafından, daha sonra da Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden paylaşılırken bakanlık toplantı hakkında ayrıca bir açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, İdlib'le ilgili ortak metinde yer almayan Türkiye'nin, "rejimin sivillere yönelik saldırılarının durdurmasına dair beklentisinin vurgulandığı" belirtildi. 

Ortak bildiride yer alan “Suriye’de yerinden edilmiş kişilerin asıl ikamet yerlerine gönüllü ve güvenli şekilde dönmelerinin kolaylaştırılması” maddesine Dışişleri Bakanlığı açıklamasında yer verilmedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler