"Tarihi çarpıtıp gündemi gizliyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan’ın Osmanlı döneminde okur yazarlık oranıyla ilgili başlattığı tartışma üzerine, “Tarihi çarpıtmak, ekonomik konuları gizlemek için yaratılan gündemler bunlar. Bu tarih üzerine yanlışları daha sık dile getirecekler. Hakikat onlardan daha güçlüdür” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Yayınlanma: 11.11.2019 - 22:39
Abone Ol google-news


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Osmanlı döneminde okur yazarlık oranıyla ilgili başlattığı tartışma üzerine, “Tarihi çarpıtmak, ekonomik konuları gizlemek için yaratılan gündemler bunlar. Bu tarih üzerine yanlışları daha sık dile getirecekler. Hakikat onlardan daha güçlüdür” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

‘OSMANLICILIK’ ÇIKIŞI

CHP’nin dün gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyaret ve ziyaretin ardından yaşanması muhtemel gelişmeler, son dönemde artan intihar olayları ve 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde yaşananlar ele alındı. MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’ü anma töreninde Osmanlı dönemindeki okur yazarlık oranıyla ilgili çıkışı da ele alındı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında, bu konuyla ilgili, “Tarihi çarpıtmak, ekonomik konuları gizlemek için yaratılan gündemler bunlar. Bu tarih üzerine yanlışları daha sık dile getirecekler. Hakikat onlardan daha güçlüdür” dediği kaydedildi. 

Edinilen bilgiye göre ayrıca MYK toplantısında ekonomik zorluklar nedeniyle İstanbul ve Antalya’da iki farklı ailede yaşanan toplu intihar olaylarının mercek altına alınması gerektiği vurgulandı. Kılıçdaroğlu’nun da intiharların arkasında yatan nedenlerin araştırılması için hem TBMM’de hem de parti bünyesinde çalışma yapılması talimatını verdiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler