‘Müdire Hanım’a tazminat yok
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, geçen yıl, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın yazılı açıklamasında yer alan “müdire hanım” sözüne yönelik açtığı tazminat davasında karar verildi.

Yalçın, geçen yıl, Akşener hakkında isim vermeden, “Yeni oluşumun pek heveskâr müdiresi, politikada ipe sapa dair bütün söylem, benzetme ve kıyaslamaları üzerine alınmakta, bütün şimşekleri paratoner gibi üzerine çekmektedir. Müdire Hanım ne giriş cümlesi ne de perde gazeli okumakta, destursuz politika sahnesine dalmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.
Akşener, Yalçın’ın bu sözlerini yargıya taşıdı. Akşener, söz konusu sözleri önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na şikâyet etti. Ancak Başsavcılık tarafından sözlerin “düşünce özgürlüğü olduğu” belirtilerek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 20 bin TL istedi Bunun üzerine Akşener, Yalçın’a 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Akşener’in avukatı, müvekkiline, “MHP’li Yalçın tarafından yapılan benzetmelerin hakaret olduğu, ayrıca FETÖ’ye mensup olduğuna dair algıların oluşturulduğunu” belirtti.
İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi de tazminat davasına konu olan açıklamaları ‘eleştiri’ saydı. Davacının siyasi bir kişilik olduğuna dikkat çekilen kararda, “Siyasetçiler zorunlu ve bilinçli olarak eylemlerini, davranışlarını, gazetecilerin ve vatandaşların kontrolüne açık bırakmaktadır. Davacı siyaset yapmayı kendisi seçmiştir. Siyasi bir kişilik olan davacının sert eleştirilere katlanması gerektiği kanaati ile davanın reddine karar verilmesi gerekir” denildi.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı