Sinema salonları yıldızlarla parlayacak

Sinemaseverler tatmin seviyesi yüksek bir yılı geride bıraktı. Birbirinden ünlü yönetmenler, başyapıt denilebilecek filmlerini 2019 yılında izleyiciyle buluşturdu. Aslında böyle bir seneden sonra beklentileri düşük tutmakta yarar var. Ancak bu yıl vizyona girecek filmlere ve yönetmenlerine bakınca beyazperdede yine güzel vakit geçirme ihtimalimiz hiç de az değil.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 02:00
Sinema salonları yıldızlarla parlayacak
Abone Ol google-news

Birçok usta yönetmen, filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Bunlardan en heyecan verici olanlardan bazılarına bir göz atalım: David Fincher’ın büyük ilgi gören “Kayıp Kız” filminden 5 yıl sonra çektiği “Mank”ı bu yıl izleyeceğiz. “Se7en”, “Dövüş Kulübü”, “Zodiac” gibi filmlerin yönetmeni Fincher, bu kez odağına sinema tarihinin yapı taşlarından “Yurttaş Kane” filminin yapılış hikâyesini alıyor. Filmin başrolünde Oscar’lı aktör Gary Oldman var.

KADIN SÜPER KAHRAMANLAR DEVREDE!

Efsanevi kitap serisi “Dune”, başarılı yönetmen Denis Villeneueve’ün elinde umut vaat ediyor. Projenin şu ana kadar açıklanan oyuncu kadrosuna baktığımızda da neden heyecan yarattığını anlayabiliyoruz: Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson ve genç yetenekler Zendaya ile Timothée Chalamet. Filmin aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.

Diğer yandan Christopher Nolan’ın yeni filmi “Tenet” de temmuz ayında vizyona girecek. “Tenet”, her zamanki gibi kafa karıştırıcı fragmanıyla şimdiden Nolan hayranlarını heyecanlandırmayı başardı. Çizgi roman uyarlamalarında da bu yıl kadın süper kahramanların hikâyeleri ağır basıyor. “Marvel Evreni”nden Scarlett Johansson’un filmi “Black Widow / Kara Dul” 1 Mayıs’ta izleyiciyle buluşacak. Bir diğer çizgi roman uyarlaması serinin ikinci filmi olan “Wonder Woman 1984”. Başrolünde Gal Gadot’u izleyeceğimiz film, 5 Haziran’da gösterime girecek. Yakın tarihte, 7 Şubat’ta vizyonda olacak Margot Robbie’li “Yırtıcı Kuşlar” da merakla beklenen filmlerden biri.

Bunlar dışında, Bond serisinin 25. filmi “Ölmek İçin Zaman Yok” 3 Nisan’da izleyiciyle buluşacak. Başrolünde Tom Cruise’un oynadığı kült film “Top Gun”ın 34 yıl sonra çekilen ikinci filmi “Top Gun: Maverick” 26 Haziran’da nostalji rüzgârları estirecek.

AVRUPALI USTALAR...

 Avrupa sinemasında Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı kazanan Pawel Pawlikowski ve Paolo Sorrentino da yeni filmlerini sinefillere sunacak. “Muhteşem Güzellik” filmiyle 2014’te Oscar’ı kucaklayan İtalyan Sorrentino, “Mob Girl” isimli filmini bu yıl beyazperdeye yansıtacak. “Ida” ile 2015’te Oscar’ı evine götüren Polonyalı Pawlikowski ise “Limonov”un hazırlıklarını sürdürüyor. Cannes’dan 2017 yılında “Kare” filmiyle Altın Palmiye kazanan İsveçli Ruben Östlund da “Triangle of Sadness” filminin yapım aşamasında. Son iki filmin bu yıl bitmeden festivallerde yarışması bekleniyor. 

TÜRK SİNEMASINDA ÖNEMLİ FİLMLER

Yazıya Hollywood ve Avrupa sinemasıyla başlamanın en önemli nedeni filmlerin vizyona gireceği tarihler hakkında daha net bilgiler edinebilmiş olmak. Türk sinemasında hangi yönetmenlerin hangi filmlerinin ne zaman sinemaseverlerle buluşacağı hakkında bilgi sahibi olmakta zorlanıyorsunuz.

Yakın tarihli olanlardan Cem Yılmaz’ın “iki film birden” konseptli “Karakomik Filmler”inin ikincisi 17 Ocak’ta vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda Berrak Tüzünataç, Engin Öztürk, Şebnem Bozoklu gibi isimleri barındıran, Caner Özyurtlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Biz Böyleyiz” filmi ise 10 Ocak’tan itibaren izleyiciyle buluşacak.

İlk filmi “Sivas” ile Venedik Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü kazanan yönetmen Kaan Müjdeci’nin ikinci filmi “İguana Tokyo”nun da bu yıl önce festivallerde yarışıp daha sonra vizyona girmesi bekleniyor.

Ezel Akay’ın Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’ın başrolünde yer aldığı filmi “9 Kere Leyla”nın çekimleri de başladı. Filmin mart ayında vizyona girmesi bekleniyor. Akay, bu yıl yine Bilginer’le birlikte bir Zeki Müren filmi çekecek.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler