Sinema destekleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sinema sektörüne destek verdiği projeler açıklandı. Bu yıl ilk kez yeni Sinema Kanunu ile sinema salonlarında yeterince yer bulamayan bağımsız yerli filmlerin sinemaseverlerle buluşturulabilmesi amacıyla yeni bir A türü olarak getirilen “Yerli Film Gösterim Desteği” de hayata geçirildi.

Yayınlanma: 19.02.2020 - 02:00
Sinema destekleri açıklandı
Abone Ol google-news

Bakanlık tarafından, bu yılın ilk destekleme kurulunda “Animasyon”, “Proje Geliştirme”, “Kısa Film”, “Senaryo ve Diyalog Yazım” ile “Yerli Film Gösterim” türlerinde toplam 904 başvuru değerlendirildi. 

Bakanlık destekleri, önceki yıllarda muhalif yönetmenlere destek verilmemesiyle tartışmalara konu olmuştu. Bu yıl yapılan açıklamaya göre, en son Sundance Film Festivali’nden ödülle dönen “Kelebekler” filminin yönetmeni Tolga Karaçelik bile, “Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikâyesi” isimli yeni projesiyle destek alabildi. “Bağlılık Aslı” filmiyle beklenen seyirci rakamlarına ulaşamayan Semih Kaplanoğlu, “Bağlılık Fikret” isimli yeni filmiyle destek alabilen isimler arasında. Altın Portakal ödüllü yönetmen Tayfun Pirselimoğlu’nun “İdea” projesine ise destek verilmediği görülüyor. 

Dört sinema sektörü temsilcisi ile dört bakanlık temsilcisinden oluşan kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda toplamda 116 projenin 3 milyon 384 bin TL desteklenmesine karar verildi. 

Bağımsız yerli filmlerin seyirciye ulaşabileceği sinema salonlarının sayısının artırılmasını hedefleyen bakanlık, yılın ilk destekleme kurulunda 10 ayrı sinema salonu işletmecisinin 12 ayrı şehirde bulunan 16 sinemasına destek verdi. Gelecek aylarda da devam edecek olan sinema destekleri kapsamında, İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım, Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım, Dağıtım ve Tanıtım, Ortak Yapım ve Çekim Sonrası destek başvuruları mart ayı içerisinde, belgesel film destek başvuruları ise nisan ayında değerlendirilecek. Bakanlığın destekleme kurul kararının detaylarına https://sinema.ktb.gov.tr/TR-255308/2020-1-sayili-sinema-destekleme-kurulu-karari-aciklandi.html adresinden ulaşılabiliyor. l Kültür Sevisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler