Sarıyıldız: Ambulanslar yine boş döndü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Ocak’tan bu yana bir evin bodrum katında yardım bekleyen yaralıların alınması için girişimler sürüyor.

Yayınlanma: 04.02.2016 - 13:02
Abone Ol google-news

Cizre’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP’nin hükümet ile yaptığı görüşmelerin ardından dün bir kez daha bölgeye ambulansların gönderildiğini belirterek, “Arkadaşlarımızın Ankara’da iki bakanlıkla yaptığı görüşmelerinin ardından ambulansların bölgeye gönderilmesine için verildiği belirtildi. Ambulansların oraya gitmesinin ardından yine o semtte kızıl kıyamet koptu. 3-4 saatlik bekleyişin ardından ambulanslar yine yaralıları alamadan boş döndü. Çok kirli bir mizansenle karşı karşıyayız. Artık ne diyeceğimizi bilemiyoruz. O insanların orada ölümü bekleniyor. Herkesin gözü önünde bütün bunlar yaşanıyor. 14 gündür yaşanan bodrum vahşeti insanlık suçudur. 6 gündür o insanlardan haber alamıyoruz” dedi.

BM’den resmi yanıt gelmedi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne yaptıkları başvuruyla ilgili henüz kendilerine resmi bir yanıt verilmediğini açıklayan Sarıyıldız, “BM’nin bir an önce heyet gönderip yaşananları görmesi gerekir” dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cizre’deki yaralılar için her akşam saat 19.00’de ses çıkarma eylemi yapılması çağrısını değerlendiren Sarıyıldız, “Yerinde bir çağrıdır. Bu ülkenin geleceği açısından, yaşanan olmumsuz politikaların son bulması için halk demokratik tepkilerini ortaya koymalıdır. Mevcut yaklaşımın olumsuz yansımalarını ülkenin birçok yerinde görmeye başladık. Bu politikaların önüne geçilmesi için herkes çaba göstermeli” dedi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon