Öcalan’ın görüntülü mesajı damga vuracak

HDP ve DBP öncülüğünde yapılacak Nevruz kutlamalarının bu yılki takvimi belli oldu. Nevruz kutlamalarına 21 Mart’ta PKK lideri Abdullah Öcalan’ın göndereceği görüntülü mesaj damgasını vuracak.

Öcalan’ın görüntülü mesajı damga vuracak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.03.2015 - 22:08

İlk ateş Suruç’ta

İlk Nevruz ateşi bu yıl IŞİD’den 26 Ocak’ta temizlenen Kobani’nin hemen karşısında bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yakılacak. 17-22 Mart tarihleri arasında 107 merkezde gerçekleştirilecek kutlamaların en önemlisi ise 21 Mart günü Diyarbakır’da yapılacak. Yüz binlerce kişinin katılmasının planlandığı Diyarbakır’daki kutlamalara PKK lideri Abdullah Öcalan’ın görüntülü bir mesaj göndereceği belirtildi

 

Konserler verilecek

Kutlamalara HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, DTK eş başkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle, HDK eşsözcüleri Sabahat Tuncel ve Ertuğrul Kürtçü, DBP eş başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP İmralı heyetinde yer alan Pervin Buldan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ceylan Bağrıyanık, HDP milletvekilleri ve DBP’li belediye başkanları da katılacak. Diyarbakır’da kutlamaların yapılacağı Nevruz alanına ilişkin hazırlıklar da şimdiden başlamış durumda. Çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını büyükşehir belediyesi yürütüyor.

107 merkezde kutlanacak Nevruz boyunca onlarca grup ve yüzlerce sanatçı konserler verecek.

 

Nevruz takvimi

17 Mart: Suruç, Çatak, Bahçesaray, Çaldıran.

18 Mart: Hakkâri, Ağrı, Bitlis, Cizre, Uludere, Kızıltepe, Midyat, Silvan, Çınar, Varto, Bulanık, Erciş, Özalp, Muradiye, Gercüş, Hilvan, Halfeti, Birecik, Viranşehir, Kahta, Karlıova, Ovacık, Karakoçan, Tekman, Karaçoban, Eruh.

19 Mart: Urfa, Şırnak, Iğdır, Malatya, Bingöl, Muş, Batman, Dersim, Ardahan, Kocaeli, Kırşehir, Muğla, Bismil, Ergani, Nusaybin, Derik, Mazıdağ, Yüksekova, Başkale, Doğubeyazıt, Tutak, Taşlıçay, Tatvan, Adilcavaz, Norşin, Kurtalan, Hınıs, Karayazı, Digor, Kağızman.

20 Mart: Van, Siirt, Mardin, Kars, Elazığ, Adıyaman, Erzincan, Erzurum, Osmaniye, Yalova, Lice, Malazgirt, Patnos, Siverek, Hizan, Ahlat, İdil, Tarsus, Dilovası, Silopi.

21 Mart: Diyarbakır.

22 Mart: İstanbul, Bursa, İzmir, Manisa, Adana, Mersin, Hatay, Antep, Konya, Ankara, Denizli, Antalya, Aydın, Çanakkale, Uşak, Tekirdağ.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler