NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması

NATO'nun 70'inci kuruluş yıl dönümü zirvesi başlıyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefikleri ile Türkiye arasında yaşanan meseleyi İngiltere'deki zirvenin sonuna kadar çözmeyi garanti edemeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 03.12.2019 - 15:45
NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye açıklaması
Abone Ol google-news

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Başkanı Donald Trump ile kahvaltıda bir araya geldikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NATO’nun 70’inci kuruluş yıl dönümü toplantıları için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Stoltenberg, NATO müttefikleri ile Türkiye arasındaki meselenin yarın sona erecek zirvede çözülüp çözülemeyeceğine ilişkin soruya, "Söz vermeyeceğim, fakat söyleyebileceğim, o konuda çalışıyoruz. Fakat bu, NATO’nun Baltık ülkelerini koruma planı yok demek değildir” cevabını verdi. 

TRUMP’TAN MACRON’A YANIT

ABD Başkanı Trump da, bugün başlayacak NATO zirvesi öncesinde Türkiye açısından oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un geçen ay yaptığı “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” açıklamasına ilişkin, “Böyle demek nahoş ve bu, aşağılayıcı bir açıklama” yorumunda bulundu. Trump, Türkiye’nin NATO üyesi olarak kalması konusunda da ise “Bu konu müttefikler arasında tartışılmalı. Türkiye'yi seviyorum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iyi anlaşıyoruz o NATO'nun çok iyi bir üyesi ya da olacak” ifadelerini kullandı.

"PROBLEMİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, NATO Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Duda yaptığı açıklamada NATO’nun Polonya ve Baltık ülkelerindeki savunma planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve konuya bir çözüm bulunmasını umduğunu söyledi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler