Maliye gece vergi avına çıkacak

Maliye Bakanlığı’nda vergi denetim ve tahsilatlarının gerçekleştirildiği Gelir İdaresi Başkanlığı ilk kez “gündüz ve gece” olmak üzere iki vardiyalı çalışma düzenine geçti. Bakanlığın 12 saatlik iki vardiya üzerinden vergi toplama girişimi personel arasında kriz yarattı. Çalışanlar fazla mesai ve izinlerdeki belirsizliği yargıya taşıyacak.

Yayınlanma: 22.09.2015 - 21:58
Abone Ol google-news

Maliye Bakanlığı’nda vergi denetim ve tahsilatlarının gerçekleştirildiği Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ilk kez “gündüz ve gece” olmak üzere iki vardiyalı çalışma düzenine geçti. 8 saatlik günlük çalışma süresi 12 saate çıkarıldı. Gece de vergi denetim ve tahsilat işlemleri devam edecek. Hafta sonu ve resmi tatil günlerini de kapsayan vardiyalı çalışma bakanlıktaki personel arasında kriz yarattı. Fazla mesainin karşılığı ücret ve izinlerdeki belirsizlik çalışanların tepkisini çekti. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası iptal için dava açma kararı aldı.

 

Gece tahsilat

GİB, 17 Eylül’de yayımladığı “GİB Taşra Teşkilatının Süreklilik Arzeden Hizmetlerinde Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile ilk kez vardiya sistemine geçti. Yönetmeliğin amacı, “vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve tahsilat hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesine yönelik yapılan hafta sonu ve resmi tatil günleri dahil yoklama ve benzeri denetim faaliyetleri ile tahsilat işlemlerinde, 24 saat çalışma esası ile mesai saati dışındaki fazla çalışmalara ilişkin usul ve esasları düzenlemek” olarak gösterildi. Düzenlemeyle 24 saat 08.00-20.00 gündüz vardiyası, 20.00-08.00 gece vardiyası olmak üzere ikiye ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler