'Gezi' gibi festival
Bursa Kestel’deki Neon Saykodelik Müzik ve Sanat Festivali’nde bir araya gelen iki bin kişi gönlünce eğlendi, dans etti, coştu. ‘Gezi’yi hatırlamamak imkânsızdı.
Festivale katılanlar rengârenk kostümleriyle dikkat çekerken güvenlik için bölgede bulunan jandarma katılımcılara bayram şekeri ve kolonya ikram etti.
Bursa’nın Kestel ilçesindeki Alaçam yaylasında yapılan, elektronik müzik sevenleri bir araya getiren birinci “Neon Saykodelik Müzik ve Sanat Festivali” bugün sona eriyor. Festivali merak edip günübirlik bir ziyarette bulunduk.
İstanbul’dan servisin gecikmesi veya gelmemesi sebebiyle festival alanına biraz geç ulaşıyorum. Yolda yine festival yolcusu Volkan’la tanışıyorum. Deniz otobüsü, metro sonra taksi ortağı oluyoruz ve cuma gecesi geç bir saatte festival alanına varıyoruz. Taksi şoförü Murat ilk günlerde festivali istemeyen köylülerin alışverişin artmasıyla birlikte fikirlerin değiştiğinden bahsediyor. En fazla karlı çıkan da taksi esnafı olmuş. Çünkü Kestel’den buraya gelmek 50-60 lira. İlk gün yerli halkın “ramazan” hassasiyetinden dolayı küçük bir tartışma yaşanmıştı. Bu nedenle alan jandarma koruması altındaydı.
Alkol yasak
Festivalde çeşitli sahnelerde bazıları dünyaca ünlü birçok isim sahneye çıkarken alanın bir bölümü ise sanat galerisi olarak tasarlanmıştı. Burada çeşitli atölye çalışmaları yapılırken isteyen bir resim yapıp duvara asabiliyor. Festival yöneticileri 2 binden fazla biletin kesildiğini söylüyor.Festival alanında alkol yasak, nedeni muhtelif... Gece derin, gökyüzü tamamen açık, bütün yıldızlar “neon”a eşlik ediyor. Dans edenler arada bir azalmasına rağmen sahnenin önünden hiç eksik olmuyor. Dans etmekten yorulan dinlenip tekrar geliyor. Gelen araçların plakaları arasında neredeyse her il var.
İranlı saykodelikler
Gece havanın soğumaya başlamasıyla, ağaç kökleri, etraftaki gündüzden hazırlanmış odunlar yavaş yavaş ateşe verilmeye başlanıyor. Yorulan, biraz ara vermek isteyen katılımcılar sohbete başlıyor. Bazıları ilk günden beri burada olduğu için zaten tanışmışlar. Saat 04.00 sıralarında soğuğa karşı durmak için kümelerden bir tanesine katılıyorum.
Para biriktirip geldim
Ateşin başındakilerin hepsi İranlı, Tahran’dan gelmişler fakat burada tanışmışlar. Böylesi festivalleri kaçırmadıklarını söylüyorlar. Katılımcılar arasında Rusya, Ukrayna, Avrupa ülkelerinden de katılım oldukça yüksek. “Dijital çağın hippileri” olarak adlandırılanlar “saykodelik” trans müziğini dinlemek için tüm hafta için 105 Avro ödedi. Bazıları buraya gelmek için para biriktirdiğini bazıları yurtdışındaki benzer etkinlikleri de kaçırmadığını söylüyor. Festivalin katılımcıları arasında “paylaşım” ön planda. Üşüyene battaniyeler veriliyor, sabah kahvaltıları beraber yapılıyor. Çadırların önlerindeki sohbetler de cabası. “Gezi”yi hatırlamamak imkansız.
En Çok Okunan Haberler
- 9 sayfalık not bırakmışlar
- İki ünlü markanın balları sahte çıktı!
- 'Üs bölgesi' kamera görüntüleri ortaya çıktı
- Atatürk 'sticker'ına basan kişiyi uçarak dövdü
- 'Sessiz katil' konusunda önemli uyarılar
- İzmir’de 13 yaşındaki çocuk AIDS nedeniyle öldü
- Yazarımız Meydan'dan, Acemoğlu'na 'Atatürk' yanıtı
- Mansur Yavaş'tan ilk açıklama!
- 'Alnı secdeye düşenlerin iktidarında...'
- Bahçeli'nin videosu neye işaret ediyor?