Seslendirme sektöründe ‘çığır açan’ anlaşma

Seslendirme oyuncuları, aralık ayında bir araya gelerek “Sesimiz hakkımızdır” sloganıyla sektördeki işleyiş kuralları ve taban ücretlerle ilgili bir protesto eylemi yapmıştı.

Yayınlanma: 24.01.2020 - 02:00
Seslendirme sektöründe ‘çığır açan’ anlaşma
Abone Ol google-news

Bu konuda yapılan açıklamada da çözümsüzlüklerin giderilmesi adına Oyuncular Sendikası’na yetki verildiği bildirilmişti. Sendika, geçen günlerde kamuoyuna “Türkçe seslendirme sektöründe çığır açacak bir protokol” çalışması yapıldığını duyurdu. “Çığır açacak anlaşma” denilen açıklamada, “Yıllardır ücret artışı görmeyen seslendirme sektöründe TV, internet, sinema vb. mecralarda uygulanmak üzere Oyuncular Sendikası tarafından hazırlanan Seslendirme Kuralları ve Taban Ücretlerin Belirlenmesine Dair Protokol, ilgili seslendirme stüdyolarının tamamına yakınının imzasıyla kabul edildi” ifadeleri kullanıldı. Protokol, 1 Mayıs’ta yerli kanallar, sinema filmleri ve çizgi filmlerin de dahil olduğu tüm yerel seslendirme sektöründe yürürlüğe girecek. 

Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Sercan Gidişoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada 15 sayfalık anlaşmanın Oyuncular Sendikası’nın internet sitesinde yayımlandığını belirtti. Gidişoğlu, sektörün yüzde 90’ını bir araya getirdiklerini, çalışmalarını ilgili bakanlıklara sunduklarını da ifade etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon