Anadolu’da ‘Sıfır Bir’ fırtınası

Büyük bir başarıya imza atarak vizyondaki ilk hafta sonunda gişede büyük bir atılım yapan “Sıfır Bir” filminin oyuncuları izleyicilerle buluşmak için gittikleri şehirlerde etkileyici bir ilgi ve sevgi seliyle karşılanıyor. Hatta izdihamlar yaşanıyor.

Yayınlanma: 18.01.2020 - 02:00
Anadolu’da ‘Sıfır Bir’ fırtınası
Abone Ol google-news

Film, ilk hafta sonunda (vizyon tarihi 10 Ocak) 280 bin izlendi ve sayının 1 milyonu aşması bekleniyor. Oyuncuların büyük bir kısmının amatör olduğu “Sıfır Bir”in sinemada gördüğü ilgi, ekibin önceki işlerini bilenler ve takip edenler için sürpriz değil aslında. 

DİZİSİ SONA ERDİ

Başa, yani 2016 yılına dönelim. “Sıfır Bir - Bir Zamanlar Adana’da” dizisi YouTube’da yayımlanmaya başladıktan sonra bir internet fenomeni haline geldi. Bu da dizinin Blu TV tarafından satın alınmasını ve kendi dijital platformunda izleyiciyle buluşturmasını sağladı. Sıfır Bir ekibinin kitlesini genişletmesi de bu döneme denk geliyor. Diziyi hiç izlememiş olanlar bile mutlaka reklam panolarında afişlerini görmüştür. Dizi 43 bölümün ardından geçen haziran ayında final yaptı. Sonra da aynı ekip “Sıfır Bir” filminin çalışmalarına başladı. 

Kadri Beran Taşkın’ın yönettiği filmin senaristleri anonim, açıklanmıyor. CGV Mars Dağıtım aracılığıyla vizyona giren film ise çevrelerindeki haksızlıkları kendileri çözmeye çalışan Adanalı bir grup yakın dostu anlatıyor. “Herkes Sussa Biz Susmak” sloganıyla izleyiciyle buluşan filmde, Adanalı dostlar İzmir’de bağımsız bir milletvekili adayı ve çevresindeki mafyayla mücadele ediyorlar. “Sıfır Bir”de bol şiddet ve kan görüntüleri yer alıyor. Ama çekimler diziyi izlemeyenler için beklenmedik derecede profesyonel. Filmi izlediğimiz Rexx Sineması’nda insanlar sinema salonundan alkışlarla ayrıldılar. Bunun her salonda yaşandığını tahmin etmek de zor değil. Adaletsizliğin en önemli problemlerden biri olduğu Türkiye’de, kurgu da olsa bir grup arkadaşın bu adaletsizliklere karşı “samimiyetle” savaşması, neden bu kadar ilgiyle karşılandığının cevabı olabilir belki de.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler