Yalovalı Muteber’in hikâyesi...

Oyun, bıraktığı acılar ve yarattığı maddi kayıplarla farkındalık yaratması gereken 17 Ağustos 1999 depremi bağlamında Türkiye’nin dününü hatırlatırken bugünü ve geleceğini düşündürüyor.

Yalovalı Muteber’in hikâyesi...
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.12.2019 - 02:00

Tiyatro Devr-i Âlem, Tanya Aksu Gökdeniz’in gazete haberinden yola çıkarak yazdığı, gerçek bir kadın hikâyesiyle başlayıp ve deprem gerçeğiyle yüzleştiren oyunu “Muteber”i Sibel Yaptı rejisiyle sahneleniyor.

Tanya Aksu Gökdeniz, Oya Bacak, Güneş Akman, Efsun Akkurt, Jeniffer Boyner, Helin Ak ve Sibel Yaptı’nın rol aldığı oyun, bıraktığı acılar ve yarattığı maddi kayıplarla farkındalık yaratması gereken 17 Ağustos 1999 depremi bağlamında Türkiye’nin dününü hatırlatırken bugünü ve geleceğini düşündürüyor.

Türkiye, Yalova’nın köylerinden birinde yaşamını sürdürmek ve çocuklarını okutabilmek için çabalayan yoksul, sakat Muteber’in hikâyesini gazetemizin Hülya Ergün imzalı haberiyle öğreniyor. Yalova’da yaşayan dönemin yerel siyasetçileri ve kadınları bu haber üzerine Muteber için trajikomik çabaları başlatıyorlar. 17 Ağustos saat 03.02’de deprem, herkesi çarpan şiddetiyle yaşanıyor. Geride sadece yıkık evler ve uçuşan perdeler ile korkunç bir yokluk bırakıyor. Oyun, tedbir almamak için her bahaneye kucak açılan deprem gerçeğine içtenlikle kucak açıyor. 

Esas mekânı Bomonti CSA Alternatif Sahne olan Tiyatro Devr-i Âlem, “Muteber” i 25 Aralık Çarşamba akşamı 20.30’da Cihangir Tatavla Sahne’de oynayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler