İzel Rozental’den “Gezginin Gözü, Gezginin Defteri”

Karikatürcü ve mizah yazarı İzel Rozental’ın “Gezginin Gözü, Gezginin Defteri” sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi’nde 14 Kasım Perşembe günü Moleskine sponsorluğunda açılacak.

Yayınlanma: 13.11.2019 - 18:48
Abone Ol google-news

Serginin küratörlüğünü yapan yüksek mimar Aykut Köksal, sergi kitapçığında, Rozental’ın sayısız kenti gezmiş, fotoğraflamış ama bir yandan da notlar almış bir gezgin olduğunu belirterek, “Peki bu fotoğraflarla bu notlar buluşunca ortaya ne çıkar? Dahası, bu buluşma bir serginin içeriğini oluşturabilir mi? Schneidertempel’in ana mekânında boy gösteren ‘yerleştirme’ bu soruların yanıtlarını vermeye çalışıyor.” diyerek serginin değerini vurguluyor.

İstanbul'da 1951 yılında doğan, “Tünelin Ucu” başlığı altında çizdiği editoryal karikatürler, 1991’den bugüne Şalom Gazetesi’nde yer alan, 1999 yılında, halen yöneticisi olduğu Schneidertempel Sanat Merkezi'nin kuruluşuna öncülük eden Rozental,  Dr. Markus Kültür ve Sanat Derneği'nin başkanlığını da yapıyor. 2006’da Dünya Karikatürcü Dernekleri Federasyonu FECO’nun ikinci genel başkanı olup bu görevi 2009’a dek sürdüren usta karikatüristin yazı ve karikatürleri düzenli olarak France-Cartoons’un yayın organı Web-Mag’da yer alan Rozental, bugüne dek 8 karikatür albümü ile 7 düz yazı kitabı yayınladı, yurt içi ve dışında toplam 15 kişisel karikatür sergi açtı ve çok sayıda kolektif sergiye katıldı.

 Rozental, “Milas Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması” gibi birçok saygın yarışmanın seçici kurulunda yer alarak çizgi aleminin gelişip güçlenmesine omuz vermeye devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler