İTÜ’de cuma namazı seçim yatırımı çıktı

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’nın ‘cuma namazı’ talimatı, rektörlük seçimi öncesi Cumhurbaşkanı’na şirin görünme çabası olarak yorumlandı.

İTÜ’de cuma namazı seçim yatırımı çıktı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.01.2016 - 20:09

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) rektörlüğün ders programını cuma namazına göre düzenlemesinin altından ünivresitede bu seneki rektörlük seçimleri çıktı. İTÜ’de seçim kulislerini yakından bilen bir öğretim görevlisi şunları söyledi; “Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yaptığı kraldan çok kralcılık. Teknik olarak da yanlış. Bizde öğrenciler farklı kampuslarda ders alıyorlar. Yıllardır otomasyon uyguluyoruz. Cuma namazına göre ders ayarlamanın olur tarafı yok. Muhafazakâr kesim de tepkili. Çünkü bu rektör cemaatle yakındı. Bu uygulamayla, Erdoğan’a ‘size de biat ederim’ demeye çalışıyor.”

Üniversitedeki ‘muhafazakâr kesimden’ bir başka öğretim görevlisi de, rektörün, üniversitenin içinden çok dışına mesaj vermeye yönelik uygulamalar içinde olduğunu kaydetti. Öğretim görevlisi şunları söyledi; “Cuma namazıyla ilgili şu ana kadar üniversitedeki kimsenin bir problemi yoktu. Ben de cumaya giden bir kişiyim. Ancak bunun nasıl uygulanacağını herkes merak ediyor. Cumaya gidenler, beyanda mı bulunacak? Bu uygulamanın rektörlük seçimleriyle bir ilgisi var. Rektörlüğün, sanki ‘üniversitede böyle bir sorun varmış da, üzerine gidiyormuş’ gibi ortaya çıkması yanlış.”

Seçimler haziranda

İTÜ görevlileri ise kararın, üniversitedeki 5 bin ders saatinden sadece 40’ını etkilediğini ve üst makamdan ken dilerine iletilen talimatları, ilgili birimlere iletmekle yükümlü olduklarını belirttiler.

İTÜ’de rektörlük seçimi haziranda yapılacak. Şu ana kadar adaylığını açıklayanlar, Prof. Dr. Lerzan Özkale, Prof. Dr. Tuncay Taymaz ve Prof. Dr. Serdar Çelebi oldu. Rektör Karaca, henüz adaylığını açıklamadı, ama seçimlere gireceği kesin gibi. Öte yandan, AKP 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’ın da üniversitede adaylık için zemin yokladığı konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler