'İnternette güncel teknolojiyi kullanmayan yok olur'

Gaye Kaya Eroğlu: İnternet haberciliği şekillenirken karşılaştığı en önemli sorun, donanımlı editörlerin yetersizliği.

Yayınlanma: 15.11.2013 - 16:07
Abone Ol google-news

 

 

Koç Üniversitesi Edebiyat Topluluğu yılın ilk seminerini 13 Kasım'da düzenledi. 'Editör olmak ister miydiniz?' başlıklı seminere Ayrıntı Yayınları'ndan Abdullah Yılmaz ve cumhuriyet.com.tr'den Gaye Kaya Eroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Abdullah Yılmaz, yayın dünyasında editörlüğün gelişimi ve günümüzdeki biçimi hakkında bilgi verdi. Editörlerin, yazar ve yayınevi arasındaki en önemli denge olduğunu söyleyen Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

Editörler olarak biz bir kitap yayınında en önemli yükü taşırız. Kitaba müdahalle ederken yazarla sorun yaşarız. Kimi zaman da yayınlanması için gönderilen onlarca dosyayı inceleriz. Maddi açıdan tatmin etmeyen zor ama çok zevkli olan bu işi yapabilmenin tek sırrı onu çok sevmek.

'Donanımlı editör, güncel teknoloji'

Gazete ve internet editörlüğünü karşılaştıran Gaye Kaya Eroğlu, geleceğin medyasında intern

et editörlüğünün önemini anlattı. Türkiye'nin internet haberciliğinde yolun başında olduğunu ifade eden Eroğlu, internet editörlüğünü biçimlendirenlerin mevcut sitelerde çalışanlar olduğunu ifade etti.


Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte internet haberciliğinin yeniden yapılandığını belirten Gaye Kaya Eroğlu, teknolojik anlamda çağa ayak uyduramayanların sistemin dışına itildiğini belirtti.

Ajans ve televizyonda da çalıştığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti: Çok zor bir iş yapıyoruz. En doğru haberi en hızlı şekilde vermek zorundayız. Gazete ya da televizyondaki gibi saatler süren haber toplantıları yapamıyoruz. Bilgili ve kendini birçok yönde yetiştirmiş editörler olmazsa olmaz.Editör donanımlı değilse haber kalitesi de düşer.

Hızın her şey demek olduğu yeni medyada tökezlememek için iyi bir medya okur yazarı olamanın önemini anlatan Eroğlu, en büyük tehlikenin zamanla yarışta dezenformasyon olduğunu söyledi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler