İlk raund belediyenin

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin (DEDAŞ), borcu olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin borcu elektriğini kesmesinin ardından, Diyarbakır’in 8 ilçesinde 500 bin kişi susuz kaldı.

İlk raund belediyenin
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.01.2015 - 03:37

Yaşananlar nedeniyle DEDAŞ ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel’in evindeki su sayacının kayıp kaçak kontrolü için sökülürken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezindeki DEDAŞ binasının önüne hendek açtı. Kanal kazısı nedeniyle araçlar DEDAŞ’ın binasına giremezken DİSKİ çok sayıda iş makinesini binanın girişine konuşlandırdı.

Polis, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri ile DEDAŞ’ın girişinde önlem aldı. DEDAŞ tarafından elektrikleri kesildiği için abonelerine su veremeyen Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri de DEDAŞ İlçe Şefliği elektrik arıza binasına mühür vurdu. DBP, DTK ve kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte belediye önünde basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediyenin DEDAŞ’a borcu olmadığını savunarak “ 1.5 milyonluk kenti susuz bırakmak açıkça provokasyondur. Bu eşkıyalıktır, hukuk tanımamazlıktır. Halkın parasını rantçılara ve zorbalara kaptırmayacağız. Bu şehri onlara dar ederiz” dedi. Dün akşam saatlerinde ise Büyükşehir belediyesinin başvurusu üzerine mahkeme, kesintilere karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler