‘Hedeflerimiz büyük’

F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira, kapasiteyi artıracaklarını belirtti.

Yayınlanma: 07.08.2015 - 20:21
Abone Ol google-news

Şampiyonlar Ligi’ne gol atmadan veda eden Fenerbahçe, şimdi Süper Lig’in ilk maçı olan Eskişehirspor karşılaşmasına kilitlendi. Daha önce söylemiştim, bizim yerimiz kendi ligimiz. Arada UEFA Avrupa Ligi maçı yapacağız. Bu yolda yürür müyüz yoksa dün olduğu gibi erken havlu mu atarız tartışılır. O kadar transfere karşın ilk ciddi sınav hüsran. En son 2008-09 sezonunda Luis Aragones yönetiminde Devler Ligi’ne giden Sarı-Lacivertliler, 7 yılda hem maddi hem de manevi olarak ciddi hasar gördü. Şimdilik az eleştirerek bazı durumları geçiştirelim ve zamana bırakalım.

‘Oyuncularıma güvenim tam’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kendisine ve ekibine olan güveninin, oyunculara duyduğu inancın devam ettiğini söyledi. Portekizli hoca, “Shakhtar Donetsk maçı geride kaldı, önümüzde UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Ligi şampiyonluğu hedefleri var. Biz çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Hem teknik hem taktik kapasitemizi hem de takımın güvenini yukarıya taşıyacağız. Kazanmak isteyen, cesur mücadele eden ve sahaya karakterini ortaya koyan güçlü bir takım olacağız, daha dinamik bir takım haline geleceğiz. Kapasitemizi şu an olduğundan daha da ileriye taşıyacağız, eksiklerimizi giderip kapasitesi daha yüksek ve daha kaliteli bir takım olacağız. Kendime olan güvenim, oyuncularıma olan inancım devam ediyor, oyuncularımla gurur duyuyorum” dedi. Takıma oynattığı sistemle ilgili eleştirilere Pereira, “4-4-2 oynarsınız çok başarılı olabilirsiniz aynı taktikle başarısız da olabilirsiniz. Benim için sistem önemli değil, önemli olan oyuncularımın saha içinde özgür olması, bireysel ve kolektif anlamda rahat edebilmesi. Takımın dinamiği sistemden daha önemlidir” yanıtını verdi.

Ba ile Kadlec’e: Hazır olun

Savunmada Bruno Alves’in düşük performansı teknik heyeti düşündürüyor. Teknik direktör Pereira, S.Donetsk maçında etkisiz bir performans gösteren Alves ile özel bir görüşme yaparak uyarılarda bulundu. Portekizli hoca Alves’in performansı nedeniyle Kadlec ve Ba’ya hazır ol mesajı verirken, ligin ilk haftasındaki Eskişehir maçında Kjaer’in yanında bu iki isimden birine şans verebileceği aldığım duyumlar arasında.

Topal’dan iyi haber

S.Donetsk maçında adalesindeki sorun nedeniyle 11’de forma giyemeyen Mehmet Topal’ın sakatlığı tamamen geçti. Tecrübeli orta saha oyuncusunun Eskişehirspor maçıyla yeniden takıma döneceği ifade ediliyor. Kasığında yırtık tespit edilen Gökhan Gönül ise özel program doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Pereira 1 kez karşılaştı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 6 ay görev yaptığı Olympiakos’un başında Atromitos’a karşı 1 kez mücadele etti. Olympiakos, iç sahada oynadığı mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanmıştı.

Avrupa’da Yunan rakip

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off eleme turunda Yunanistan temsilcisi Atromitos ile eşleşti. Sarı-Lacivertliler ilk maçı 20 Ağustos’ta deplasmanda, rövanşı ise 27 Ağustos’ta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacak. Fenerbahçe rakibini elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak. 1923 yılında kurulan Atromitos, maçlarını 10 bin 200 kapasiteli Peristeri Stadı’nda oynuyor.

Ligi 5. sırada bitirdi

Atromitos geçen sezon Yunanistan Ligi’ni 5. sırada tamamladı. Ligin iki köklü kulübü Olympiakos ve Panathinaikos’un ardından PAOK’un 3., Asteras Tripolis’in 4. olduğu ligde, 34 hafta sonunda 14 galibiyet, 12 beraberlik, 8 yenilgi ile 5. sırayı aldılar. Yunan ekibi geçen sezon ligde 43 kez fileleri havalandırırken, 27 gol yedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler