‘HDP barajı aşsa da iktidarız’

AKP Sözcüsü Atalay: ‘HDP barajı aşsa da aşmasa da hükümeti tek başımıza kuracağız’

Yayınlanma: 07.05.2015 - 22:35
Abone Ol google-news

Seçim için sona doğru yaklaşıldıkça anketlerdeki partilerin oy oranları da şekillenmeye başladı. AKP, ilk kez bu seçimde yüzde 39’lara kadar gerileyen oy oranlarını gördü. Partinin gerçekçi oy oranını yüzde 43- 45 bandında hesaplayan AKP kurmayları, HDP’nin de yüzde 8.9’la baraja takılacağı görüşünde. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, “HDP barajı aşsa da aşmasa da tek başına iktidarı sürdüreceklerini” söyledi. AKP, seçime 1 ay kala ankette durumunu ölçmek ve son düzlükte yeni ataklar geliştirmek amacıyla anketlere hız verdi.

AKP kurmayları partinin 7 Haziran’daki gerçekçi oy oranını yüzde 43 - 45 bandı olarak hesaplıyor ancak AKP’liler yüzde 43’ün, HDP’nin barajı aşması halinde riskli bir oran olacağından hareketle yüzde 45’i yakalamayı hedefliyor. AKP’ye göre seçimde sona doğru gidildikçe kararsız oylar azalacak bu nedenle partiden bu aşamada gitmiş görünen oyların yeniden geri geleceği de öngörülüyor. AKP’ye göre HDP barajı aşamayacak. AKP’de HDP’nin oy oranı yüzde 8.9 rakamı ifade ediliyor.

Beşir Atalay, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek kampyanya ve seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atalay seçimden çıkacak sonuç ve HDP’nin durumuna ilişkin olarak da “Her şey iyi gidiyor. Görülüyor ki rahat bir iktidar olacağız tek başına. Falanca barajı geçerse geçmezse tartışmasından bağımsız. İster geçsin, ister geçmesin” değerlendirmesini yaptı.

Çözüm sürecine yönelik HDP’nin yaklaşımını da eleştiren Atalay, “Çözüm süreci ile ilgili HDP’nin çok kesin dönüşü var. HDP’ye de Sırrı Süreyya Bey’e de çok da önemli rol verdik. O bile Ankara’da diyor ki ‘Çözüm sürecinde masa dağıldı’. Bu büyük bir sorumsuzluk... Onlar yine şiddetten ayrılamayacaklarını hem beyannameleriyle hem de seçim ortamıyla gösteriyor. Bu işe çok emek vermiş, gönül vermiş, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir konuda HDP’nin tutarsızlığını görüyorum. Biz niye muhatap aldık onları. Şiddetle sorun çözme yerine, siyasetle çözmek için. İlk yıllarını düşünün HDP’nin, parlamentoda ne kadar manasız konumdaydı. Güneydoğu’da vatandaşlar, ‘HDP ne işe yarar’ diye soruyordu. Onlara biz güç aktardık” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler