GFB lideri Sefa Kalya hayatını kaybetti

Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler'in lideri Sefa Kalya hayatını kaybetti.

GFB lideri Sefa Kalya hayatını kaybetti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.01.2016 - 13:23

<video:463245>

Fenerbahçe taraftar grubu Genç Fenerbahçeliler'in lideri Sefa Kalya hayatını kaybetti. Kalya'nın Taksim Peak Otel'de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Uzun yıllardır Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Kalya, Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadığı tartışmalarla hatırlanıyordu.

Polisin, odada ölü bulunan Sefa Kalya'nın otelde kaldığı sürede boyunca birisiyle görüşüp görüşmediğini araştırdığı öğrenildi.

Sefa Kalya'nın ölü bulunduğu otelin önünde bıçaklı kavga kamerada - VİDEO

Cenaze giderken kavga çıktı

Sefa Kalya'nın cenazesini arkadaşları ve Fenerbahçe taraftarları otelden alıp cenaze aracına taşıdı. Cenaze aracı hareket ettiği sırada ise iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle yumruk yumruğa kavga çıktı. Kavga sırasında bir kişinin bıçak çektiği görüldü. Kavga devam ederken, cenaze aracı Adli Tıp Kurumu'na doğru yola çıktı.

Soruşturma derinleştiriliyor

Fenerbahçe, taraftar grubu genç Fenerbahçeliler’in lideri Sefa Kalya kaldığı otel odasında ölü bulunmasıyla ilgili polis soruşturması derinleştiriliyor. Sefa Kalya’nın iki arkadaşı ile birlikte saat 19.05 sıralarında otele geldiği, bir süre lobide oturduktan sonra tek başına odasına çıktığı tespit edildi. Saat 23.40 da odasına ayran siparişi veren Sefa Kalya’nın kapıyı açmayarak siparişi almadığı öğrenildi.

Taksim’de bulunan PEAK otel’de kaldığı odada hayatını kaybeden Sefa Kalya’yla ilgili polis soruşturması sürüyor. Polis otel güvenlik kameralarını incelenmesi sonucu Sefa Kalya’nın saat 19.05 sıralarında otele giriş yaptığını tespit etti. Yanında iki kişi bulunan Sefa Kalya’nın bir süre lobide oturduğu daha sonrada onlardan ayrılarak saat 20.45’de odasına çıktığı öğrenildi. Sefa Kalya’nın saat 23.40 sıralarında resepsiyonu arayarak odasına bir ayran istediği öğrenildi. Otel görevlilerinin saat 23.53 sıralarında ayranı Sefa Kalya’nın odasına ayran götürmek için gittiği ancak kapıyı kimsenin açmadığı öğrenildi. Bir süre kapıda bekleyen görevlinin daha sonra aşağı indiği belirlendi. Yetkililer görüntülerin incelemeye devam edildiği soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirlendi.

Adli Tıp Kurumu'na TOMA istendi

Taksim'de kaldığı otel odasında ölü bulunan "Genç Fenerbahçeliler" adlı taraftar grubunun lideri Sefa Kalya'nın cenazesi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Sefa Kalya'nın cenazesini taşıyan cenaze arabasının Adli Tıp Kurumu'na giriş yapmasından sonra, konvoyu takip eden onlarca kişi de Adli Tıp'ın kapılarını aşarak bahçeye girdi. Koşarak cenaze arabasının peşinden giden kalabalığı durdurmak isteyen gruptan bazı kişiler başarılı olamadı. Cenaze morga konulurken, bazı taraftarlar bekleyen kalablığa "Dışarı çıkın" diye uyarıda bulundu.
Adli Tıp Kurumu görevlileri kalabalığa müdahalede yetersiz kalınca, Emniyet'ten takviye polis ekibi ve TOMA istendi.

Bugün defnedilecek

Sefa Kalya'nın naaşı, bugün Fatih Cami'inde kılınacak ikindi namazının ardından Çobançeşme Mezarlığı'na defnedilecek. Kalya'nın cenazesine Türkiye'nin birçok yerinden taraftar gruplarının katılım göstermesi bekleniyor.

Sefa Kalya kimdir?

Fenerbahçe tribünlerinde 'Sefa Reis' ve 'Kürt Sefa' olarak bilinen Sefa Kalya, uzun yıllardır Fenerbahçe tribünlerinde yer alırken yaşadığı birçok olay neticesinde cezaevine girmişti. Sefa Kalya'nın hapse girme sebebi olarak; cinayete azmettirmek, kasten yaralamak, örgüt kurmak ve kurmak yönetmek ile sporda şiddet yasasına muhalefet' suçlarından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. 

Sarı Lacivertli kulübün 2013/14 sezonunda yaşadığı şampiyonluğun ardından Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen kutlamalarda Aziz Yıldırım'ı protesto eden GFB Grubu, Yıldırım'ın büyük tepkisini çekmişti.

Aziz Yıldırım, kutlamalar esnasında kendisini protesto eden ve Alex de Souza lehine tezahüratlarda bulunan gruba tepki gösterdikten sonra, GFB Grubu'nu iç saha maçlarına almamıştı.

Yıldırım patladı: 'Paralı köpekler'

SON PAYLAŞIMINI 10 OCAK'TA YAPTI